Diyanet yanıtladı: Koronavirüs ve çekirge istilası kıyamet alameti mi?

Dünyada meydana gelen her olayın kıyamete bağlanmaması gerektiğine dikkat çeken Zeki Sayar, "Kıyamet'in ne zaman kopacağı Allah kendisine bırakmıştır" dedi

Hafta için Diyanet TV ekranlarında yayınlanan "Diyanet'e Soralım" adlı programda "Çekirge istilaları ve salgın hastalık kıyamet alameti midir?" sorusuna yanıt verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, kıyametin ne zaman kopacağıyla ilgili bilgiye "Allah'ın kendisine bıraktığını" söyledi.

Sayar, "'Kıyamet ne zaman kopacak?" diye soran Cebrail'e Hz. Muhammed ‘Bu konuda kendisine soru sorulan, sorandan çok bilgiye sahip değildir" ifadelerini kullandı.

"Çağımız insanı çok bencil, çok egoist"

"Dünyada meydana gelen olayları kıyamete bağlamaktan çok şuna bağlamak lazım" diyen Sayar, şöyle devam etti:

"Allah Kur'an da buyuruyor ki; ‘Yeryüzünde karalarda ve denizlerde çok bozulmalar oldu. Bu insanların hep kendi yapıp ettikleriyle'. Maalesef çağımız insanı çok bencil, çok egoist. Böyle bir yapı var. Allah'ın bize verdiği bu kainatı düzgün kullanmıyoruz. Hz. Peygamber'in bir hadisi var; ‘Yeryüzüne her zaman eşit miktarda yağmur yağar ancak insanların davranışlarına göre taksimatı olur'"

Kıyamet'in büyük ve küçük alametleri olduğunu söyleyen Yaşar, gayrimeşru ilişki, yüksek binalar, evlatların anne babasına saygısızlığı gibi küçük alametlerin meydana geldiğini ifade etti. Yaşar, "Büyük alametlerin zuhur ettiğini söyleyemeyiz" diye devam etti.

"Bilimin depremi önleme gücü yok"

"Deprem Allah'ın koyduğu kurallar içerisinde devam ediyor" diyen Yaşar, bilimin depremi önleme gücü olmadığını ifade etti.

Yaşar, "Ancak Allah'ın verdiği aklın alması gereken tedbirler" var diyerek şöyle devam etti:

"Ormanları keserseniz, kainatı kirletirseniz… Tedbir almak lazım, takdir Allah'ındır. Aklımızı fikrimizi, ilmimizi düzgün kullanarak iyi şeyler yapmaya çalışırsak, iyi davranışlarımıza göre Allah bizi iyi şeylerle mükâfatlandırır."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU