Erdoğan: Yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum, AK Parti'ye olan ihtiyacı teyit ediyor

AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan yeni kurulan partilerle ilgili “AK Parti karşılaştığımız her durumda geleceğin de partisi olduğunu ispatlıyor” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Parti kadrolarının oluşumu konusunda uyarılarda bulunan Erdoğan, “Davası inancı olmayanın, davası milleti olmayanın, davası ülkesi olmayanın sonu her zaman hüsran olmaya mahkumdur. Bunların hiçbiri bizi zerre kadar ilgilendirmiyor. Çünkü bizim önümüzde 2023 hedeflerimiz gibi, 2053 ve 2071 vizyonlarımız gibi hala aşılamamış bir ufuk var” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

Lütfen kadrolarımızı oluştururken o ilin o ilçenin kanaat önderlerini bulacaksınız. Aynı heyetlerle aynı ekiplerle yürümeye mecbur değiliz mahkum değiliz. Bunun için de arayışların ideal olması lazım. Ömerleri, Haticeleri, Ayşeleri bulacağız dedik. Yoksa aynı ekiplerle yola devam edelim! Yok böyle bir şey istemiyoruz. Enerjisi olan çalışan çalışabilen arkadaşlarımızla da yolumuza tabi ki devam edeceğiz.

“Yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum…”

Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın Demokrasi ve Atılım Partisi’yle (DEVA)  ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Yeni diye ortaya sürülen her sözde oluşum, sadece AK Parti'ye olan ihtiyacı teyit ediyor, onun ötesinde bir işe yaramıyor. AK Parti karşılaştığımız her durumda geleceğin de partisi olduğunu ispatlıyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’ın, Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi’nin kuruluşunun ilan edildiği günde bu açıklamaları yapması dikkatlerden kaçmadı.

“CHP ülkeyi kasıtlı bir şekilde kutuplaştırıyor”

CHP’nin eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yolsuzluk soruşturması kapsamında görevden alınmasına değinen Erdoğan, "Dürüstlük bizim işimiz. Çöp, çukur, çamur bunların işi. En son Yalova işi. Ne oldu? Hak yerini buldu mu? Buldu. İşimizi iyi takip edersek, gördüğünüz gibi yolsuzlukların önde gidenleri de ortaya çıkıyor. Orada yapılan seçimde Cumhur İttifakı beraber birlikte bizim arkadaşımız Yalova’nın belediye başkanı oldu" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

CHP kasıtlı bir şekilde kutuplaştırmayı derinleştirerek çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Partimize ve şahsımıza olan kinleri sebebiyle sadece belirli TV’leri seyredip belirli gazeteleri okuyanlar bu bühtanların gerçek olduğunu zannediyorlar. Bölücü terör örgütünün güdümünde parti ile kurduğu ittifakı artık gizlemeyen CHP, İstiklal Marşı’na katılmayı kesti. Milletimizin siyasi mühendisliklere de karalama korkutmaya dayalı eski siyaset yöntemlerine artık karnı toktur. Tıpkı sirkteki cambaz gibi herkes gösteriyi seyreder ama gösteri bitince her şey orada kalır.

Kentsel dönüşüm konusu

Türkiye’nin sorunlu bir yapı stoğuna sahip olduğunu ve bu yüzden kentsel dönüşüm projesine önem verdiklerini belirten Erdoğan,  bina alt yapılarında radikal değişikliklere gitmemin bir zorunluluk olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Yatay mimari esasına göre dönüşüm yapmak için tüm tarafların fedakarlık yapması gerekiyor. 40 yıllık 100 metrekare dairemi vereyim ama karşılığında yepyeni 150 metrekare daire alayım derseniz bu işin içinden çıkamazsınız” dedi.

“Bizi milletten uzaklaştırmaya çalışanlara fırsat vermeyelim”

Erdoğan, parti mensuplarına şu uyarılarda bulundu:

Önümüzde verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için seçim dönemi hariç 2-3 yıllık bir süre var. Zaman su gibi akıp gidiyor. Türkiye artık küresel ve bölgesel gelişmelerin merkezinde bir ülkedir. En çok dikkat etmemiz gereken mesele hedeflerimizden kopmamak odağımızı kaybetmemektir. Bizi millette hizmet etmekten uzaklaştırmaya çalışanlara bu fırsatı vermeyeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU