Bakan Selçuk: Ne mutlu ki kızlarımız, kadınlarımız dini görüşlerinden ötürü eğitim ve çalışma hayatından mahrum kalmıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, HAK-İŞ tarafından düzenlenen "9.Uluslararası Kadın Emeği Buluşması"nda konuştu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, HAK-İŞ Konfederasyonu tarafından bir otelde düzenlenen  "9.Uluslararası Kadın Emeği Buluşması"na katıldı. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün çıkış noktasının bir fabrika yangınında hayatını kaybeden işçi kadınlar olduğuna dikkati çeken Selçuk, 8 Mart'ın tüm kadınların alın terleri, emekleri ve hayata karşı dirayetli duruşlarını sembolize etmek anlamında kutlandığını dile getirdi. 

Bu vesileyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Bakan Selçuk, "Bu gün münasebetiyle dünyanın her köşesinde mağdur, mazlum, muhtaç duruma düşmüş, zulme uğramış, hayatlarını kaybetmiş kadınlarımızı rahmetle anıyorum. 8 Mart dolayısıyla, evinde, iş yerlerinde, tarlasında, atölyesinde, cephede hayatın her alanında alın teri döken, mücadele veren binlerce, yüz binlerce kadınlarımız var." dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Ne mutlu ki Meclis'imizde kadınlar var, ne mutlu ki artık kadınlarımız dini görüşlerinden dolayı eğitimden, çalışma hayatlarından mahrum kalmıyorlar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"28 Şubat'ın en büyük mağduru kadınlar"

28 Şubat'ın en büyük mağdurunun kadınlar olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, "28 Şubat'ta inancından ve hayat görüşünden dolayı kadınlarımız eğitim haklarından mahrum bırakıldılar. İkna odalarında sorgulandılar. Milletin Meclisinden kovuldular, yok sayıldılar. Ne mutlu ki bugün Gazi Meclisimizde onlarca kadınımız var, ne mutlu ki artık kadınlarımız dini görüşlerinden dolayı eğitim hayatlarından, çalışma hayatlarından mahrum kalmıyorlar. Başörtüleriyle beraber okullarına gidip çalışma hayatlarına katılabiliyorlar" diye konuştu.

İslam'da kadının her daim yüceltildiğini, insan hakkının teslim edildiğini ve kadim geleneğin de böyle olduğunu aktaran Selçuk, "Bizleri kadın hak ve hukukuna saygısızlıkla itham eden batı toplumlarının aksine yüzyıllardır kadına değer veren bir kültürün parçasıyız." diye konuştu. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU