İran'da koronavirüs nedeniyle 11 kişi daha öldü

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 11 kişinin daha ölümüyle hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e çıktı, vaka sayısı ise 978'e yükseldi

Fotoğraf: AFP

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, düzenlediği basın toplantısında koronavirüs salgını nedeniyle 11 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve dünden bu yana 385 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Cihanpur, son belirlemelere göre ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 54'e, vaka sayısının ise 978'e yükseldiğini belirtti.

İranlı yetkili, en fazla vakaya Tahran, Merkezi, Kum, Gilan eyaletlerinde rastlandığını söyledi.

 

afp3.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Halk sokağa çıkmıyor metrolar boş kaldı

Virüs vakalarının arttığını ve eyaletlerin genelinde durumun ciddi olduğunu dile getiren Cihanpur, vatandaşlardan yolculuk yapmamalarını ve özellikle kuzeydeki Gilan ve Mazenderan eyaletlerine gitmemelerini istedi. 

Cihanpur, ülke genelinde koronavirüs teşhisi konulan 75 kişinin de iyileşerek taburcu edildiğini kaydetti.

 

rr.JPG
Fotoğraf: Reuters

 

 Tahran Metrosu Genel Müdürü Fernuş Nobaht, koronavirüs salgını nedeniyle insanların toplu taşımayı daha az kullandığını ve başkentte metro kullanımının yüzde 70 azaldığını açıkladı.

Kuzeydeki Gilan eyaletine tüm uçak seferlerinin iptal edildiği ve Kum kentinden çıkışların da sıkı kontrol altına alındığı kaydedildi.

 

afp4.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Hastalığın can aldığı ülkeler kervanına Tayland da katıldı

Tayland Hastalık Kontrol Dairesi Genel Müdürü Suwannachai Wattanayingcharoenchai, dang humması nedeniyle hastaneye yatırılan daha sonra aynı zamanda koronavirüs taşıdığı da tespit edilen erkek hastanın yaşamını yitirdiğini belirtti.

Suwannachai, perakende sektöründe çalışan hastanın,  tedavi gördüğü Bamrasnardura Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü’nde çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ülkede şimdiye kadar 42 kişide Kovid-19 tespit edilmişti.

 

afp2.jpg
Fotoğraf: AFP​​​​​​​

 

12 ülkede ölüme neden olmuştu

Kovid-19 salgınında toplam 2 bin 980 kişi hayatını kaybetti. Çin ana karasında 2 bin 870, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2, İran'da 54, İtalya'da 29, Güney Kore'de 17, Japonya'da 12, Fransa'da 2, Avustralya, ABD, Tayland, Tayvan ve Filipinler'de de 1'er kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Virüs 63 ülkeye ulaştı.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU