Pegasus Genel Müdürü Nane’den gözyaşları içinde açıklama: Medya sorumlu yayın yapacaktır

Nane: Tüm pilotlarımız risk almamaları, risk görüyorsa pas geçmeleri, gerektiğinde yedek meydana devretmek için teşvik edilmektedir

Fotoğraf: AA

İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı saat dün 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkmış, kazada 3 kişi hayatını kaybetmiş, 174 yolcu ve 6 mürettebat yaralanmıştı.

Konu hakkında bugün bir basın toplantısı düzenleyen Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, “yaralı sarmak için üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını” bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saat 13.00 itibarıyla 56 yaralının taburcu edildiğini aktaran Nane, medya görevlilerinden “sorumlu yayın çerçevesinde yayın yapmasını” talep etti:

Giden canları getirmek mümkün değil, kalanların acılarını hafifletmek elimizde.

Açıklamasını gözyaşlarını tutamayarak yapan Nane, şu bilgileri verdi:

Kazanın meydana gelmesinden sonra 18.36’da bizim kendi kaza yönetmeliklerimiz doğrultusunda benim başkanlığımda 18 kişilik bir ekip toplanmış ve kazayı sevk ve idareye başlamıştır. Uçakta 177 yolcumuz, 6 mürettebatımız toplam 183 kişi vardı. Maalesef üç vefatımız oldu. 180 misafirimiz, kabin çalışanlarımız dahil hastanelere sevk edildi. Biraz önce gelmeden saat 13,00 itibariyle bu 180 hastaneye sevk edilen misafir ve çalışanlarımızın 56 tanesi evlerine gönderildi.

Dün akşam itibariyle baktığımızda üç ayrı kriz merkezi kurulmuştur. Kriz merkezlerini il valilerimiz yönetmiştir. Gece sayın İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya’nın açıklamasıyla 03.30 itibariyle Sabiha Gökçen’deki kriz masası dağıtılmış, 04.00 itibariyle operasyonlara başlanmıştır.

“Biliyorum aklınızda tonlarca, onlarca sorun var bu kaza nasıl neden oldu diye” diyen Nane, karakutunun dün gece alınıp emniyete teslim edildiğini bildirdi.

“Pilotlarımız risk almamaları noktasında teşvik ediliyor”

Deşifre işlemlerinin başlatıldığını, raporu beklediklerini kaydeden genel müdür, uçağın pisti pas geçebileceği konusunda şunları söyledi:

Şirketimizin yıllık bazdaki skorları Avrupa Birliği standartlarından yüksektir. Tüm pilotlarımız risk almamaları, risk görüyorsa pas geçmeleri, gerektiğinde yedek meydana devretmek için teşvik edilmektedir. Bu uygulamalarımız sözde değildir, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz tarafından her yıl denetlenmektedir. Uçaklarımız 5.3 yaş ortalamasıyla teknik ortalaması yüksek, genç uçaklardır. Ve bu uçaklarımızın bakımları regülasyonlarla uyum içinde takip edilir. Bu tür olaylar birçok faktörün bir araya gelmesinden oluşmaktadır. Kaza araştırma sürecinde çıkacak her türlü geliştirme ve iyileştirmeyi yerine getireceğimizi peşinen taahhüt ederiz. Kimsenin bu noktada şüphesinin olmaması gerekmektedir.

Nane, basın toplantısında gazetecilerden soru almadı.

 

 Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU