Sağlık Bakanı Koca'dan ‘Koronavirüsü’ açıklaması: Şu an Türkiye için risk söz konusu değil

Fahrettin Koca, Çin’de ortaya çıkan Koronavirüsü ile ilgili "Termal kamera dahil tüm hazırlıklarımızı yaptık" açıklamasını yaptı

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada paniğe neden olan koronavirüsü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda değerlendirmelerde bulunan Koca, virüsle ilgili bugün bakanlıkta bir risk değerlendirme toplantısı yapılacağını duyururken, şu an Türkiye için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını belirtti.

"Dünya Sağlık Örgütü termal kamerayı Türkiye için önermiyor" diyen Koca, yine de termal kamera dahil bütün hazırlıkların yapıldığını aktardı.

Koca, "Çin'den gelen riskli bir hastayı karantina odamıza alıp özel ambulansla belirlenen hastaneye götürülmesi şeklinde hazırlığımız var" diye konuştu.

Bakan, şuan bu virüsün bulunduğu herhangi bir hastanın olmadığını duyurdu.

"Şuan piyasada 1 milyon 650 bin kutu grip ilacımız var"

Grip vakalarında geçen yıla oranla bir değişiklik olmadığını açıklayan Sağlık Bakanı, "İlaçla ilgili bir sıkıntımız yok" diyerek şöyle devam etti:

"Herhangi bir grip ilacı sorunu bulunmamaktadır. Özellikle bizim ilaç takip sistemi adını verdiğimiz kendi yazılımımız olan çok etkili kullandığımız sistemimiz var. Şu an piyasada 1 milyon 650 bin kutu grip ilacımız var. Herhangi bir ilaç sorununun olmadığını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. İlaçla ilgili takip sistemimiz güçlü olduğu için ciddi sorun yaşamıyoruz. Grip sayısında bir artış olmadığını, yeni bir ajanın da söz konusu olmadığını, bu anlamda bir risk taşımadığını söyleyebilirim"

Trans yağların yasaklanması gerektiğini söyleyen Bakan Koca, "Bu konuda teknik boyutuyla bir çalışmamız var" açıklamasında bulundu.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU