Hürriyet’ten tebligatla çıkartılan gazetecilerden Çınar Oskay anlattı: Demirören, 80 bin basılı gazeteyi çöpe attı

"Yandaş gazetelere giden kıyak reklamların Hürriyet’e de aktarılması konusunda eli açık davranılmadı gördüğüm kadarıyla"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet'te evlere yollanan tebligat aracılığıyla işine son verilen gazeteciler arasında bulunan gazeteci Çınar Oskay, gazetenin Doğan grubundan Demirören'e satılmasının ardından yaşadıklarını anlattı.

Diken’den Minez Bayülgen’e konuşan Oskay, medya kuruluşunun yönetimine Demirören Ailesi’nin gelmesinin ardından bir başlık beğenilmediği için 80 bin basılı gazetenin çöpe atıldığını söyledi.

Röportaj’ın ilgili kısmı şöyle:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Demirören dönemine gelelim. Hiç engellenen, sansürlenen haberler oldu mu? 

Oldu tabii. Bir keresinde 80 bin basılı gazeteyi çöpe attılar. 

Neden? 

Ahmet Ümit’le röportaj yapmıştım. Okursa buradan öğrenecek o da. Başlığı riskli bulmuşlar ama o saate kadar Hürriyet Pazar’ın bir bölümü basılmış. Ben uyurken başlığı değiştirip, yeniden baskıya girmişler, basılanları ise çöpe atmışlar.  

Neydi başlık?

‘Milliyetçilik ve din ayrımı İstanbul’un katili’ gibi biraz sert bir şeydi. 

Tepki verdiniz mi? 

Hayır, röportaj girmişti. “Ben işimi bildiğim gibi yapayım, isterlerse beni kovsunlar” diye bakıyordum. Vahap Munyar da kibarca idare etmeye çalışırdı.

Hürriyet’in hem tirajının hem de reklam gelirinin düştüğü görüşüne Oskay’ın yorumu şöyle oldu:

Evet, o biraz tuhaf. Yandaş gazetelere giden kıyak reklamların Hürriyet’e de aktarılması konusunda eli açık davranılmadı gördüğüm kadarıyla. Sonunda gazeteyi Ziraat Bankası’na bırakıp gidecekler diye düşünüyorum. 

Diken

DAHA FAZLA HABER OKU