Yayıncı kuruluştan kulüplere: Ayda 1 dakika görüntü paylaşabilirsiniz

Yayıncı kuruluş BeIN Sports, kulüplerin görüntü paylaşmasına, "Süper Lig markasına ve takımlara zarar vermemesi" şartıyla izin verdi

Fotoğraf: Reuters

Süper Lig'in yayın haklarını elinde bulunduran BeIN SPORTS, kulüplerin sosyal medya hesaplarından görüntü paylaşmalarına şartlı olarak izin verdi. 

Medipol Başakşehir Kulübü Sosyal Medya Koordinatörü Gökhan Yılmaz, "Teşekkürler BeIN SPORTS" başlığıyla yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

Yayıncı kuruluş, Süper Lig markasına ve takımlara zarar vermeyecek şekilde olmak kaydıyla görüntü paylaşımını ayda 1 dakika limitli olarak serbest bıraktı. Güzel gelişme. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kulüpler 3D çizim tekniğiyle görüntü palaşmıştı

Galatasaray Kulübü, yayıncı kuruluşun maç içerisindeki görüntülerin paylaşılmasına müsaade etmediği gerekçesiyle, Aleksander Sörloth ile Marcao'nun pozisyonu için 3D çizim tekniğini kullanarak özel bir video hazırladı.

Sarı-kırmızılı kulüp, yaptığı paylaşıma, "Dün akşam göremediğimiz o görüntüleri telif hakları sebebiyle yayıncı kuruluşu zor durumda bırakmamak adına "3D" olarak paylaşıyoruz" notunu düştü.

Galatasaray'ın yaptığı paylaşım şöyle:

 

 

Galatasaray'ın paylaşımına Trabzonspor'da cevap olarak aynı yöntemi kullandı. 

Trabzonspor'un resmi Twitter hesabından "Dersimiz futbol, derdimiz futbol" başlığıyla paylaşılan videoda, Galatasaraylı Ömer Bayram'ın Joao Pereira'ya yaptığı hareket ve Aleksander Sörloth'un, Marcao ile girdiği pozisyona yer verildi.

3D çizim tekniğiyle hazırlanan videoda "Ayşe faule bak", "Ayşe bu kırmızı kart" ve "Ayşe bu gol" ifadeleri kullanıldı. 

 

 

Medipol Başakşehir Kulübü ise 1 Aralık'ta oynadıkları Antalyaspor karşılaşmasında Gael Clichy'nin attığı golden sonra kaleci Mert Günok'a koşusunu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin maçından bir görüntü kullanarak gösterdiği paylaşımına şu notu düştü:

Süper Lig maçlarımızdan görüntü paylaşamadığımız için, Clichy'nin bugünkü gol sevincinde Mert Günok'a koşuşunu size bu şekilde göstermek istedik.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU