Kılıçdaroğlu: İttifakı bozmak için görevlendirilen istihbaratçıların isimlerini biliyoruz

Karar Gazetesi’ne röportaj veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nı bozmak için istihbaratçıların görevlendirildiği iddiasını sürdürerek, “Görevlendirilen isimler var. Biz o isimleri de biliyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen 3 Ekim 2019 günü yaptığı açıklamada Millet İttifakı’nı bozmak için istihbaratın da devreye girdiğini iddia etmişti.

Karar Gazetesi yazarları Elif Çakır, Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur’a bir röportaj veren Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın Millet İttifakı’nın dağılması gerektiği yönündeki sözleri değerlendirirken iddiasını bir adım ileri taşıdı.

Erdoğan kendi koltuğunu korumak için belli arayışlar içinde biz farkındayız. Millet İttifakı’nı bir şekilde parçalamak kendi geleceğini koltuğunu güvence altına almak çerçevesinde hareket ediyor. O çerçevede bazı kurumları harekete geçirmiş durumda biz bunu biliyoruz.

“Görevlendirilen isimleri biliyoruz””

Ahmet Taşgetiren’in “Bazı kurumlar derken istihbarat mı?” sorusuna Kılıçdaroğlu’nun cevabı netti.

Evet yani o kurumdan belli kişiler bu ittifakı nasıl bozabiliriz bunun arayışı içindeler. Görevlendirilen isimler var. Biz o isimleri de biliyoruz. Ama toplum tüm gerçekleri görüyor. Millet İttifakı’nın ana omurgasını CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan 4 parti oluşturuyor. Ortak payda demokrasi liyakat ve adalet. Ama 4 partinin kendine göre dünya görüşü olabilir. Ama ortak olduğumuzu noktalar temel ilkeler var.

Kılıçdaroğlu: Rövanş olmayacak

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında başörtüsü ve imam hatipler konularında kazanılmış haklardan geri dönüş olmayacağını belirterek, rövanş peşinde koşmayacaklarını iddia etti.

Ne rövanşı. İnsanların değeri üzerinden rövanş olur mu? Kesinlikle böyle bir şey olmayacak. İmam Hatiplere hiçbir zaman karşı olmadım. Tek arzum imam hatipte okuyan çocukların daha nitelikli bir eğitim almaları. Bir de tabi her okul mezununun iş bulacağı bir alan yaratmanız lazım.

Bütün okulları imam hatip yaparsanız yanlış. Bütün okulları fen lisesi yaparsanız da yanlış. Belli bir planlama yapılmalı, toplumun ihtiyaçlarına göre.

Benim imam hatipte burslu öğrencim var, burs veriyorum. Çorum’da bir kız çocuğuna burs veriyorum. Çorum’da bir köyde bir şehit ailesini ziyaret etmiştim. Bir kadın geldi kocası vefat etmiş küçük de bir oğlu var. Burs vermeye başladım. Kızımızın dersler fena değil. Bir karşıtlığım olsa ben niye burs vereyim.

Belki şu olabilir; her tarafa imam hatip yapmak yanlıştır. Ben bunu Erdoğan’a da söyledim. Şimdi bir yerde 7 tane imam hatip var. Bir lise var orayı da imam hatip yapmaya çalışıyorlar. Farklı liseler de olası Bunu dengeli yapmak lazım.

Kamuda başörtüsü kullanımında geri dönüş yok

Kılıçdaroğlu, Yıldıray Oğur’un  “Kamuda başörtüsü hakkında geri dönüş olmaz diyorsunuz” şeklindeki soruyu da cevaplandırdı:

“Tabii tabii, Kesinlikle. Yok artık böyle bir mesele.

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU