Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı'nı bozmak isteyenler sarayın adamı

CHP lideri: Meral Akşener de durumun farkında

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile yaptıkları ittifakın bozulması yönünde hareket eden istihbarat elemanları dahi olduğunu söylerken bu girişim için "saray hareketi" nitelemesini yaptı.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin "CHP, HDP ile arasına mesafe koysun" talebini şu sözlerle değerlendirdi:

Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin ittifakını bozmaya yönelik bir Saray hareketi bu. Çünkü Saray ittifakın bir şekilde bozulmasını istiyor. Araya pek çok kişiyi koyuyorlar. Kişi derken, derin devletin, daha doğrusu; ne denir bilmiyorum ki, istihbarat elemanları dahil olmak üzere pek çok kişi devreye konulup, ‘Millet İttifakı'nı nasıl bozarız’ arayışı içindeler. Ben bu ittifakın bozulacağını sanmıyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu sözleriniz Ağıralioğlu’na sanki farklı bir kimlik yükleme olmuyor mu?" sorusuna CHP liderinin yanıtı şöyle oldu:

Ben Sayın Ağıralioğlu’nu konuşmuyorum. Kaldı ki Ağıralioğlu’nun söyledikleri de yanlış şeyler değil onu da söyleyeyim. Dedi ki ‘İYİ Parti CHP ayrı parti’. Doğru biz ayrı ayrı partileriz. Biz yüzde yüz örtüşmüyoruz ki. Bazı sorular soruluyor, alınan yanıtlara bakılınca hiçbirisi yanlış değil ki. Yanlış bir şey söylemiyor İYİ Parti’nin sözcüsü. Terör örgütünün kınanması, mesafe konulması, terör örgütüne karşı çıkılması gerekir. Bütün siyasi partilerin terör örgütüne karşı durması gerekir. Bu siyasi partilerin vazgeçilmez tavırlarından davranışlarından birisidir. Yoksa demokrasiyi yok etmiş olacağız. Bu konuda bütün siyasi partilerin duyarlı olması lazım.

"Saray Millet İttifakı'nı dağıtmak için özel bir çalışma yapıyor" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Bu çalışmaya da ittifakın tarafları, ittifakı oluşturan siyasi partileri nasıl karşı karşıya getiririz, nasıl ayrıştırırız böleriz bunun hesabı üzerine politikalar yapıyorlar. Belli kişiler devreye sokuluyor, belli kişiler bu konuda televizyonlarda vesaire şurada burada bu ayrışmayı bir şekli ile sağlayabilecek sorularla Saray’a hizmet ediyorlar. Biz bunu görüyoruz bunun farkındayız. Meral hanım (Akşener) de bunun farkında.

CHP lideri ayrıca eski bakan Faruk Çelik'in Cumhurbaşkanlığı seçimi için önerdiği "yüzde 40+1" teklifini de gündem değiştirme çabası olarak yorumladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU