Harekata bir destek de Ermeni Patrikliği’nden: Ordumuz için dua ediyoruz

Türkiye Yahudi Toplumu’nun ardından Türkiye Ermenileri Patriklik Makamı’ndan da bir açıklama geldi. Açıklamada TSK’nın Barış Pınarı Harekatı’nda barışçıl hedeflerine ulaşması için dua ettikleri belirtildi

Fotoğraf: Facebook/ Պատրիարքութիւն Հայոց - Ermeni Patrikligi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

Türkiye Yahudi Toplumu adına Twitter hesabından yapılan destek açıklamasının ardından bir açıklama da Türkiye Ermenileri Patriklik Makamı'ndan geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ortadoğu’da yakın coğrafyamızda, özellikle Suriye’de süregelen savaş ve kaos ortamı hepimizi derinden üzmekte ve endişelendirmektedir.

Maalesef barışın tesisi her zaman barışçıl yollarla olamamaktadır.

Terörü sonlandırmak ve yurt sınırlarının güvenliğini sağlamak amacını güden harekatın amacına uygun bir şekilde sürmesi ve bir an önce huzur ve güvenliğin tesis edilmesi için dua ediyoruz. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kiliselerimizde yapılan ayinlerin hitamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası ve ordusu için her daim dua edilmektedir.

Ordumuzun, Suriye Barış Pınarı harekatının barışçıl amaçlarına ulaşması ve asker evlatlarımızın başarıyla görevlerini ifa ederek esenlikle yurda geri dönmesi için her ayinde tekrarladığımız beka dualarımızı yineliyoruz.

Rab, lider ve komutanlarımızı hikmet, şefkat ve sağduyu ruhuyla esinlesin.


"Her türlü baskıya, teröre, haksızlığa, işkence ve göçe maruz kalan Suriye halkları adil bir barışın en güzelini artık fazlasıyla hak ediyorlar" denilen açıklamada "Onların da adalete, barışa ve güzel günlere olan inancını yitirmeden daha parlak bir geleceğe umutla bakabilmeleri için Yüce Tanrı’ya yalvarıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

Türk Yahudi Toplumu'ndan 9 Ekim'de yapılan açıklamada da "Devletimizin ve şanlı ordumuzun terörle mücadelesinde başarılar diliyoruz" denilmişti.
 

Independent Türkçe 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU