Biden iddialarının arkasındaki FBI muhbiriyle Trump'ın bağlantısı ortaya kondu

Alexander Smirnov'a Joe Biden ve oğlu Hunter aleyhinde yalan beyanda bulunmaktan dava açıldı

Alexander Smirnov (sağdan ikinci) 20 Şubat 2024'te Las Vegas'ta adliyeden ayrılıyor (AP)

Joe Biden ve oğlunun iş ilişkileri hakkında yalan söylemekle suçlanan bir FBI muhbirine ödeme yaptığı iddia edilen bir Amerikan şirketinin eski ABD Başkanı Donald Trump'la bağları olduğu bildirildi.

The Guardian'ın haberine göre, Economic Transformation Technologies (ETT) şirketi, geçmişte FBI muhbirliği yapan Alexander Smirnov'a Eylül 2020'de 600 bin dolar ödedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wall Street Journal'ın şubatta bildirdiğine göre bu yüklü ödeme, Smirnov'un kurmaya çalıştığı "İsrail merkezli kripto ticaret platformunda hisse karşılığı" yapıldı.

Belgede ayrıca Smirnov'un ilk olarak istihbarat ajansına "uydurmalar" anlatmaya bundan aylar önce, haziranda başladığı belirtiliyor. Daha sonra Smirnov'a bu yalanlar nedeniyle dava açıldı.

The Guardian'ın haberine göre ETT'nin CEO'su Christopher Condon, daha sonra feshedilen Londra merkezli ETT Investment Holding Limited şirketinin hissedarlarından biri.

Gazeteye göre diğer iki hissedar Shahal Khan ve Farooq Arjomand, eski başkanın ortakları aracılığıyla Trump'la bağlantılı.

Arjomand, Trump'ın daha önce bağlı olduğu Dubai'deki Damac Properties'in eski başkanı ve mevcut yönetim kurulu üyesi.

Damac Properties'in kurucusu Hussain Sajwani daha önce 2016'da Forbes'a şunları söylemişti

Bir kuruluş olarak Trump'la anlaşma yaptık; onlar golf sahalarını nasıl işleteceklerini biliyor... Biz siyasetten uzak duruyoruz.

Trump da Sajwani'yi "çok harika bir adam" diye nitelemişti.

2018'de Khan, eskiden Trump'a ait olan Plaza Hotel'i satın almıştı.

Bunun da ötesinde Khan, kendisini "açık çek şirketi" diye tanımlayan BurTech Acquisition Group'un CEO'su. 2021'de BurTech danışmanı olarak listelenen Patrick Orlando, aynı zamanda yine bir açık çek şirketi olan Digital World Acquisition Corp'un (DWAC) CEO'su ve başkanı olarak görev yaptı.

DWAC, Truth Social'ın ana şirketi olan Trump Media & Technology Group'la birleşme planlarını aynı zaman diliminde açıkladı.

LinkedIn sayfasına göre Khan ayrıca Haziran 2019'dan itibaren bir yıl boyunca ETT'nin yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Khan, The Guardian'a şunları söyledi:

Çok kısa süreliğine yönetim kurulundaydım [ve] benim açımdan hiçbir bağlantı yoktu.

The Independent, Condon, Khan, Arjomand ve Sajwani'nin temsilcilerine, Trump kampanyasının bir sözcüsüne ve Smirnov'un avukatlarının temsilcilerine ulaştı ancak henüz yanıt alamadı.

Bir yargıç, şubatta Başkan Biden ve Hunter Biden hakkında ajanlara "yanlış ve aşağılayıcı bilgi verdiği" gerekçesiyle iki kez tutuklanan Smirnov'un duruşmasına kadar parmaklıklar ardında kalmasına karar vermişti. Smirnov suçsuz olduğunu savunuyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU