DEM Eş Genel Başkanları Muş ve Adıyaman'daydı: Kayyımcı anlayıştan vazgeçin

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Muş ve Adıyaman'da seçim çalışmalarını sürdürüyor

Fotoğraf: Twitter

Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan; Muş ve ilçelerinde katıldığı mitinglerde halka hitap etti. Bakırhan Muş'un Kop ilçesindeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dilimize 'bilinmeyen dil’ diyenleri sandığa gömeceğiz" diyen Bakırhan, şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanı hakikatleri öğrenmek istiyorsa, Kop meydanında hakikatleri hep birlikte haykıralım. Kürt ve Kürtçeye düşmanlığı bırak. 8 yıldır Kürt halkının iradesine atamış olduğu bu kayyımcı anlayıştan vazgeç. Kürdü asit kuyularına atan, cezasızlıkla ödüllendirilen JİTEM ittifakından ayrıl. Kürt halkının iradesini gasp etmek için bölgeye taşıdığın asker, polis gibi kaçak seçmenler oy kullanmasın, o kentin halkı oy kullansın, hangi partinin adayını seçiyorsa seçsin. Büyük bir kumpasla birlikte oluşturduğun Kobane Kumpas davasıyla Selahattin Demirtaşları, Gültan Kışanakları, Sabahat Tuncelleri, Leyla Güvenleri ve onlarca arkadaşımızı bırak. 

Artı Gerçek'te yer alan habere göre Kop’ta “Doğduğum yerde doymak istiyorum” projesi başlatacaklarını aktaran Bakırhan, söz konusu projeyle gençlerin göç etmeyeceğini, dilinden ve kültüründen uzaklaşmayacağını vurguladı. 

DEM Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise Adıyaman ve ilçelerindeki buluşmalara katıldı. Konuşmasına 6 Şubat 2023 Maraş merkezli depremlerde ölenleri anarak başlayan Hatimoğulları, "En büyük acımız, enkaz altında 'beni kurtarın' sesleri yankılanırken bir şey yapamamak. Çünkü elimizde onları kurtaracak ekipman yoktu. Devlete bunun için öfkeliyiz" diye konuştu.

Artı Gerçek'in haberine göre yardımların taraf tutularak dağıtıldığını ve Alevi köylerinin yardımsız bırakıldığını anlatan Hatimoğulları, "Toplumsal yardımlaşma ağı ile suya ulaşabildik. O zaman HDP çalıştı ve bu yardımlaşma ağlarını kurdu. Sandığa giderken depremi hatırlayarak gideceğiz ve bize bunları yaşatanları cezalandıracağız" ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle sürdürdü:

DEM Parti çok sayıda büyükşehir belediyelerini kazanacak. Kayyım atanan bütün belediyeleri kazanacağız. Belediyelerimize yeni belediyeler katacağız. 

 

Artı Gerçek, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU