DEM Eş Başkanları Bitlis ve Suruç'ta: Ampule verilen her oy üç hilale gidiyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Bakırhan ve Hatimoğulları, Suruç ve Bitlis'te halka hitap etti

Kolaj: Independent Türkçe

Tuncer Bakırhan Tatvan'da yaptığı konuşmada Ramazan Ayı'na girildiğine işaret ederek, ekonomik krize dikkat çekti. Bakırhan şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ramazan ayı bereket ve bolluk ayıdır. İktidarın bu 22 yılında ne bereket ne bolluk kaldı. Halkımız artık hurmayı tek tek alıyor, Ramazan’da kimseyi evine iftara davet edemiyor. Bizi işkence eden, soframızdan ekmeğimizi çalan, hırsızlık ve yolsuzluk yapanlara Allah cezasını verir elbette. Geçen yıl Ramazan kolisi 200 TL iken, bugün 600 TL olmuş. Et zaten artık yoksulun ulaşamadığı bir lüks olmuş. Halkımız çocuğuna et yediremiyor. Ama beyefendiler bize nutuk atıyorlar. Güya herkes refah içerisinde geçiniyormuş. 

Bakırhan, Bitlis Belediyesi'nin pek çok taşınmazı sattığına işaret ederek şu vurguları yaptı:

Türkiye’de belediyenin mallarını en çok satan belediyelerden biri Bitlis Belediyesi'dir. Burada satılmadık bir karış toprak bırakmadılar. Bizim belediye başkanlarımız tek bir kuruş parasını çarçur etmedi. Ama bunlar belediyeyi talan ettiler. 31 Mart’ta oylarımızla onları rezil edeceğiz. Belediyenin mallarını satmakla kalmadılar burada insanların dükkanlarını yıktılar. Belediye, 750 dükkanı yıkıp insanları geçinemeyecek hale getirdi. Biz belediyeyi kazandığımız an 750 esnafımızla görüşüp onların sorunlarını çözeceğiz. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise Suruç'ta yaptığı konuşmada, hiçbir Kürdün AK Parti'ye oy vermemesi gerektiğini söyledi. Hatimoğulları sözlerini şöyle sürdürdü:

Hiçbir Kürdün AKP’ye oy vermemesi gerek. Ampule verilen her oy 3 hilale gidiyor. Bunu herkese anlatmamız gerek. Seçim ile alamadıkları yerleri sahte seçmen ile almaya çalışıyorlar. Birçok yere seçmen taşımışlar ama nafile. Birlikte çalışarak bu çabalarını boşa çıkaracağız. Dışarıda olan herkesi Suruç’a birlikte getireceğiz. Herkes telefon rehberini tarasın ve dışarıda olan herkesi en yakın DEM Parti ilçe binasına gitmesi için yönlendirsin. Birlikte çalışarak hem SuruÇ hem de büyükşehiri alacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU