Avustralya'da bir ilk: Amerikan tarzı okul saldırısına girişen ergenin cezası belli oldu

Genç "başkalarını ve kendini öldürmeyi" planladığını itiraf etmişti

(Pixabay)

Avustralya'da bir genç, Amerikan tarzı bir okul saldırısı gerçekleştirdiği için hapis cezasına çarptırılan ilk kişi oldu ve üç yıl ceza aldı.

15 yaşındaki genç, geçen mayısta Atlantis Beach Baptist Koleji'nde iki tüfekle üç el ateş etmişti. Perth Çocuk Mahkemesi Yargıcı Hylton Quail genci mahkum ederken, "trajik bir sonucu önleyen" şeyin sadece "iyi şans" olduğunu söyledi.

Medyada kimliği açıklanmayan genç, Atlantis Beach Baptist Koleji'ne gitmeden önce babasının silah dolabından tüfek ve mühimmat almış ve burada üç el ateş etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurşunlardan ikisi binaya, bir tanesi öğrencilerin yürüdüğü alana yakın bir yere isabet etti. ABC News'un haberine göre, 12 yaşındaki bir öğrenci kurşunun isabet ettiği yerden kendisine otların "uçtuğunu" anlattı.

Okul dışarıya tamamen kapatılırken, çalışanlar ve öğrenciler dolaplara ve sıraların altına sığınmak zorunda kalmıştı.

Genç daha sonra acil durum hattını arayarak "başkalarını ve kendini öldüreceğini" bildirmiş ancak kardeşlerinin bir katille akraba olmasını istemediği için fikrini değiştirmişti.

Daha sonra tutuklanmış ve sorunlu Banksia Hill Çocuk Merkezi'ne gönderilmişti. On gün sonra kefaletle serbest bırakılmış ve daha sonra ailesiyle birlikte yaşamaya başlamıştı. Genç geçen yıl, hayatları tehlikeye atmak ve korku yaratmak için ateşli silah kullanmak da dahil çeşitli suçlamaları kabul etmişti.

Haberlere göre Avustralya'da ilk kez birisi okula ateş açmaktan dolayı ceza alıyor.

Gencin avukatı Simon Freitag o dönemde mahkemeye müvekkilinin depresyondan muzdarip olduğunu ve teşhis edilmemiş otizm spektrum bozukluğu bulunduğunu ileri sürmüştü. Bununla birlikte BBC News'un haberine göre, okuldakiler üzerindeki zihinsel etkinin ağır olacağını da sözlerine eklemişti.

"Bunun önemli ölçüde korku ve sıkıntıya yol açtığına dair çok açık bir noktayı belirtmem gerekiyor" demişti.

Suçu "son derece ciddi ve kötü" diye tanımlayan Yargıç Quail şunları söyledi: 

Bu suç birçok savunmasız ve masum insanda korku ve endişeye neden oldu.

Öte yandan eyaletin eğitim bakanı Tony Buti bir açıklama yaparak, olayın toplumun "öğrencilerimizin refahı konusunda uyanık olması ve öğretmenlerimiz ve profesyonellerimizle her zaman öğrenci refahı hakkında konuştuğumuzdan emin olmamız gerektiğini" ortaya koyduğunu söyledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU