ABD'de başkan adaylığına hazırlanan Kennedy Jr: Pentagon, Ukrayna'da biyolojik silah geliştiriyor

"Her biyolojik silahın yanında aşısı da geliştiriliyor"

Son anketler Kennedy Jr'ın Demokrat Parti ön seçimlerinde yüzde 15 dolaylarında oy alacağını öngörüyor (Reuters)

ABD'de 2024'deki başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı olmak için yarışan Robert Kennedy Jr. ABD'li gazeteci Tucker Carlson'a bir röportaj verdi.

Kennedy röportajında, Pentagon'un biyolojik silah geliştirmek için Ukrayna'da laboratuvarlar açtığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kennedy Jr. "Ukrayna'da laboratuvarlarımız var çünkü biyolojik silahlar geliştiriyoruz. Bu silahların geliştirilmesinde sentetik biyoloji, CRISPR (gen dizilimi) teknolojisi ve bir önceki nesilde mümkün olmayan genetik mühendislik teknikleri kullanılıyor" diye konuştu.

Pentagon'un 2001'den itibaren biyolojik silahlara yatırım yaptığını belirten Kennedy, "O zamanlar kaygılılardı. Çünkü Cenevre Sözleşmesi'nin ihlali durumunda bu ipe götürecek bir suç. Bu Pentagon tüm gücüyle biyolojik silah geliştirme konusunda kaygı duyuyordu ve biyogüvenlik yetkilerini Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na devrettiler" dedi.

Aradan geçen yıllarda durumun değiştiğini öne süren Kennedy Jr. "Biyolojik silah geliştirdiğiniz zaman aynı anda aşısını da geliştirmeniz gerekiyor. Çünkü biyolojik silah konuşlandırdığınız olayların yüzde 100'ünde bir geri tepme oluyor ve sizin tarafınız da hastalanıyor" ifadelerini kullandı.


Kennedy Jr.'ın dile getirdiği Ukrayna'da ABD'ye ait laboratuvaların bulunduğu iddiası daha önce Rusya yönetimi tarafından ortaya atılmıştı.

Nisanda Rusya Parlamentosu'nda hazırlanan raporda Pentagon'un askeri biyolojik programının çok büyüdüğü ve terörle mücadele projesi adı altında faaliyet gösterdiği öne sürülmüştü.

Raporda laboratuvarların tamamında Pentagon'a bağlı uzmanların çalıştığı belirtilirken, ev sahibi ülkelerin sadece ikincil sonuçlara ulaşabildiği iddia edilmişti.

ABD'nin 35. başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni, eski ABD Adalet Bakanı Robert F. Kennedy'nin oğlu olan Kennedy Jr. Kovid-19 pandemisi döneminde aşı karşıtı fikirleriyle ön plana çıkan isimlerden biri olmuştu. 

Kennedy Jr., başkan adaylığı konusunda ABD Başkanı Joe Biden'ın en ciddi rakibi olarak gösteriliyor.


Independent Türkçe, TASS, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU