Sunak: Robotlar büyükanneme bakıp çocuklarıma eğitim verebilir

Teknolojideki ilerlemeler "zaman içinde hayatımızı iyileştirdi ve iyileştirmeye de devam edecek"

Bir robotun büyükannesine bakmasına ya da çocuklarına ders vermesine izin verir mi diye sorulması üzerine Sunak, "Evet" dedi (AP)

Archie Mitchell & Kate Devlin


Rishi Sunak bir robotun büyükannesine bakmasına veya çocuklarına eğitim vermesine memnuniyetle müsaade edeceğini doğruladı.

Sunak'ın Birleşik Krallık'ı (BK) yapay zeka düzenlemesinin merkezine yerleştirmeye yönelik "büyük bir plan" sunacağı, Joe Biden'la olan toplantısı öncesinde BK Başbakanı, teknolojideki ilerlemelerin "zaman içinde hayatlarımızı iyileştirdiğini ve iyileştirmeye de devam edeceğini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BK Başbakanı, ITV News'a "İster ilaç keşfi ister diğer alanlarda olsun, hükümet olarak bizim görevimiz bu faydaları almamızı sağlarken, aynı zamanda teknolojinin ortaya çıkardığı açık risklere karşı da kendimizi koruduğumuzdan emin olmak" dedi.

"Bir robotun büyükannesine bakması ya da çocuklarına eğitim vermesiyle ilgili rahat mı" diye sorulduğundaysa Sunak, "Evet" yanıtını verdi.

Sunak şöyle ekledi: 

Bence teknoloji zaman içinde hayatımızı iyileştirdi ve iyileştirmeye de devam edecek.

Teknolojiden Sorumlu Bakan Yardımcısı Paul Scully'nin yapay zekanın "distopya" oluşturabileceği uyarısı ve bir hükümet danışmanının yapay zekanın sadece iki yıl içinde "birçok insanı öldürebilecek" kadar güçlü hale gelebileceğini söylemesinin ardından Sunak bu açıklamayı yaptı.

Sunak'ın yapay zeka danışmanı Matt Clifford, kısa vadeli risklerin bile "epey korkutucu" olduğunu, yapay zekanın çok sayıda ölüme yol açabilecek siber ve biyolojik silahlar üretme potansiyeli taşıdığını söylemişti.

Rishi Sunak, ABD Başkanı Biden'la görüşmek üzere ABD'ye gitti ve ikilinin yapay zeka düzenlemesi, ABD'nin Enflasyon Azaltma Yasası, Ukrayna'ya destek ve Hayırlı Cuma Anlaşması'nın korunması konularını ele alması bekleniyor.

Sunak, TalkTV'ye ABD'deyken "14 milyar sterlinlik (yaklaşık 409 milyar 670 milyon TL) yeni yatırımı duyurduğunu" da söyledi.

Bu, ülke için harika bir şey ama aynı zamanda ekonomi sözkonusu olduğunda yurttaşlarımızı karşılaştığımız yeni tehditlere karşı koruyacak şekilde ekonomik ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz?

Sunak, Maliye Bakanı olarak görev yaptığı dönemde dezavantajlı bir geçmişe sahip kişilerin yapay zeka üzerine eğitim alması ve bilgi edinmesi için burslar geliştirdiğini belirtti.

Bunun yaklaştığını gördüm ve ülke olarak hem bundan yararlanmak hem de zararlarına karşı korunmak için iyi bir pozisyon aldığımızdan emin olmak istiyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU