Ortadoğu'da "yılın düğünü": Ürdün Prensi'nin törenine First Lady Biden da katıldı

"Tüm Ürdün onları izliyor"

Tören ülkede büyük heyecanla takip edildi (AP)

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah'la Suudi Arabistanlı iş insanı Abdulaziz Seyf'in kızı Racva Seyf'in düğününe, ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Fist Lady Jill Biden da katıldı.

Ortadoğu'da "yılın düğünü" diye nitelenen törene First Lady, kızı Ashley Biden'la birlikte geldi. İkiliye ABD Başkanlık İklim Özel Temsilcisi John Kerry de eşlik etti.

28 yaşındaki Abdullah'la 29 yaşındaki Seyf'in başkent Amman'daki düğününe Prens William ve eşi Prenses Catherine de katıldı.
 


Düğün öncesinde Ürdün Kraliçesi Rania, gelinini "üçüncü kızım" diye tanıtarak, kendisi için özel bir yemek de düzenledi.

Ürdün Kralı Abdullah'la eşi Rania'nın evlendiği Zahran Sarayı'nda yapılan düğün nedeniyle ülkede bir gün resmi tatil ilan edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halk da düğünü heyecanla takip ediyor. 18 yaşındaki Ahmed Masri, ABD merkezli haber ajansı AP'ye "O bizim bir sonraki kralımız olacak. Dolayısıyla bu önemli bir gün. Tüm Ürdün onları izliyor" dedi.

Seyf'in annesi Azza Sudeyri, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın ikinci kuşak kuzeni. Babasının da Suudi Arabistan'da büyük bir inşaat şirketi bulunuyor. 

Büyük düğüne katılanlar arasında Hollanda Kraliçesi Maxima, Danimarka Prensi Frederik ve Prenses Mary'le İsveç Prensesi Victoria da yer alıyor.

 

Independent Türkçe, AP, Al Arabiya

DAHA FAZLA HABER OKU