Biden, oğlunun Irak'ta öldüğü yönündeki sözlerini 11 gün sonra düzeltti

ABD Başkanı'nın oğlu 2015'te kanser nedeniyle hayatını kaybetmişti

Beau Biden hayatını kaybettiği dönemde Amerikan siyasetinin yükselen yıldızlarından biri olarak görülüyordu (AFP)

ABD Başkanı Joe Biden, Japonya'da ABD askerlerine yaptığı konuşmada söylediği oğlunun Irak'ta öldüğü yönündeki ifadeleri 11 gün sonra düzeltti.

Biden, ABD askerleriyle yaptığı konuşmada aslında beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybeden oğlu Beau Biden'ın Irak'ta savaşırken öldüğünü söylemişti.

Arlington'da savaşta ölen askerlerin ailelerinin olduğu bir anma etkinliğinde konuşan Biden, "Kayıplarımız aynı değil. O savaş meydanında can vermedi. Irak'a gönderildikten bir yıl sonra yakalandığı kanser onu bizden çaldı" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden daha sonra bu bilgiyi de 5 yıl olarak düzeltti.

80 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden, geçen yıl boyunca üç kez oğlunun Irak'ta öldüğünü iddia ederek kamuoyunu şaşırtmıştı. Ekimde "Beau Irak'ta hayatını kaybetti" diyen Biden, bir sonraki ay ise "Irak oğlumun öldüğü yer" ifadelerini kullanmıştı.

Delaware'de başsavcı olarak görev yapan Beau Biden, 2015'te beyin kanseri nedeniyle 46 yaşındayken hayatını kaybetmişti. Oğul Biden, 2008 ve 2009'da yaklaşık bir yıl süreyle Irak'ta görev yapmıştı.

Oğlunun Irak'taki savaş sırasında soluduğu zehirli gazlardan dolayı kansere yakalanmış olabileceğini belirten Biden, "Ulusumuzun birçok savaşçısı, eve dönmek için özverili şekilde mücadele etti ve zehirli dumanların kalıcı etkilerinin acısını çekti. Birçoğu oğlum Beau gibi öldü" diye konuştu.

2021'de beyin kanseriyle ilgili yapılan bilimsel bir araştırma, savaş gazilerinin diğer insanlara göre çok daha yüksek oranda bu hastalığa yakalandığını ortaya koymuştu.


Independent Türkçe, NY Post, Fox News

DAHA FAZLA HABER OKU