Aynı fotoğrafçının objektifinden Cannes Film Festivali'nin 40 yılı

Harrison Ford, Brad Pitt, Penelope Cruz, Morgan Freeman: Gaillard, hepsini Fransız Rivierası'nda fotoğrafladı

(Reuters)

Eric Gaillard, 1981'de Cannes Film Festivali'ni fotoğraflamaya ilk kez gittiğinde festival daha küçük, daha samimi bir etkinlikti. Burası Lauren Bacall ya da Ava Gardner gibi Hollywood'un Altın Çağı'nın büyük isimlerini meydanda tek başlarına dolaşırken ya da korumaları olmadan sahilde eğlenirken görebileceğiniz türden bir yerdi.

Cannes'a 40. kez geri dönen Gaillard farklı bir canavarla karşılaşıyor. Fotoğrafçıların viral bir kare çekmeye ya da bir film yıldızının samimi bir gülümseme sergilediği, gülünç bir poz verdiği ya da saçının kötü olduğu bir günde gafil avlandığı o anı yakalamaya çalışmak için nerede durabileceklerine ilişkin daha fazla kısıtlamanın olduğu, daha büyük ve daha fazla çok kültürlü bir canavar.
 

Kristen Stewart
Kristen Stewart, 14 Mayıs 2018'de, 71. Cannes'ın kırmızı halısında topuklu ayakkabılarını çıkarıyor (Reuters)

 

Woody Harrelson
18 Mayıs 1996'da yönetmen Michael Cimino (solda) ve oyuncular Alexandra Tydings'le Jon Seda, "The Sunchaser" filmlerinin gösterimi için 49. Cannes Film Festivali'ne gelirken Woody Harrelson'ı havaya kaldırıyor (Reuters)

 

Maradona
Diego Maradona, 20 Mayıs 2008'de 61. Cannes Film Festivali'nde "Maradona by Kusturica"nın tanıtımında topla oynuyor (Reuters)

 

Aniston ve Pitt
Jennifer Aniston ve Brad Pitt, 13 Mayıs 2004‘te Wolfgang Petersen'in "Truva"sının (Troy) gösterimi için 57. Cannes Film Festivali'nde (Reuters)

 

Harrison Ford
Harrison Ford, 19 Mayıs 2023'te 76. Cannes Film Festivali'nde aldığı onursal Altın Palmiye Ödülü'yle poz veriyor (Reuters)

 

16-27 Mayıs tarihlerinde 76'ncısı düzenlenen festivalde filmleri izlemek, ünlülerle haşır neşir olmak ve (bazı durumlarda) imrenilen Altın Palmiye için yarışmak üzere gelenlerle Cannes'ın olağan nüfusu üç katına çıkarak 230 bin kişiye ulaştı.

Bu festivalden sonra emekliye ayrılacak Gaillard, Reuters için oradaydı ve arsız bir sırıtışla kamerayı işaret eden Michael Douglas'ı ve onursal Altın Palmiye ödülünü alan takım elbiseli Harrison Ford'u fotoğrafladı.
 

Michael Douglas
Michael Douglas, 16 Mayıs 2023'te 76. Cannes Film Festivali'nin açılış töreninde onursal Altın Palmiye ödülünü almadan önce poz veriyor (Reuters)

 

Johnny Depp
27 Mayıs 1995'te 48. Cannes Film Festivali'nde Johnny Depp, yönetmen Jim Jarmusch'un "Ölü Adam"ı (Dead Man) için yapılan fotoğraf çekimini bitirmek üzere el sallıyor (Reuters)

 

74. Cannes Film Festivali
10 Temmuz 2021'de 74. Cannes Film Festivali'nde denize nazır sinema gösteriminin tadını çıkaranlar (Reuters)

 

Morgan Freeman
Morgan Freeman, Robert Rodriguez ve Frank Miller'ın "Günah Şehri" (Sin City) filmi için 18 Mayıs 2005'te 58. Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıya çıkarken poz veriyor (Reuters)

 

Emmanuelle Bercot
Yönetmen Emmanuelle Bercot, 13 Mayıs 2015 tarihinde 68. Cannes Film Festivali'nin açılışından önce yarışma dışı "La Tete Haute" filminin fotoğraf çekimi sırasında poz veriyor (Reuters)

 

Gaillard, 1997'de Micheal Jackson festivale katıldığında, 2008'de Diego Maradona futbol numaralarını sergilediğinde ve 2018'de Kristen Stewart kırmızı halıda topuklu ayakkabılarını fırlattığında oradaydı.
 

Michael Jackson
Michael Jackson, 8 Mayıs 1997'de 50. Cannes Film Festivali'nde kısa filmi "Ghosts"un gece yarısı gösterimine geldiğinde fotoğrafçılar etrafını sarıyor (Reuters)

 

Taylor ve Stallone
Elizabeth Taylor, 20 Mayıs 1993'te 46. Cannes Film Festivali'nde düzenlenen AIDS Sineması gecesinde Sylvester Stallone'un smokinine kırmızı bir kurdele takıyor (Reuters)

 

Tarantino ve Thurman
Quentin Tarantino, 16 Mayıs 2004'te 57. Cannes Film Festivali'nde "Kill Bill Vol 2" filmini tanıtırken Uma Thurman'la gülüşüyor (Reuters)

 

Pierce Brosnan
Pierce Brosnan, 18 Mayıs 2002'de 55. Cannes Film Festivali'nde James Bond filmi "Başka Gün Öl"ü (Die Another Day) tanıtırken poz veriyor (Reuters)

 

Nicole Kidman
Nicole Kidman 22 Mayıs 2017 tarihinde 70. Cannes Film Festivali'nde "Kutsal Geyiğin Ölümü"nün (The Killing of a Sacred Deer) tanıtımı sırasında imza dağıtıyor (Reuters)

 

Festival 1995'te 48. kez düzenlenirken çekilen bir kare, Johnny Depp'in masum görünüşlü gençliğini gösterirken, 1987'den siyah-beyaz bir fotoğraf bronzlaşmış ve mücevherlerle süslenmiş Liz Taylor'ı eski aşkı George Hamilton'la birlikte gözler önüne seriyor.
 

Penelope Uzmanı
Aktris Penelope Cruz, 19 Mayıs 2006'da 59. Cannes Film Festivali'nde Pedro Almodovar'ın "Dönüş" (Volver) filminin gösteriminden çıkarken el sallıyor (Reuters)

 

Taylor ve Hamilton
Elizabeth Taylor ve George Hamilton, 13 Mayıs 1987'de 40. Cannes Film Festivali'nde (Reuters)

 

Zelenski
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 17 Mayıs 2022'de 75. Cannes Film Festivali'ne görüntülü konuşma aracılığıyla sesleniyor (Reuters)

 

Christopher Lambert.jpg
İtalyan yönetmen Gabriele Salvatore'nin "Nirvana" filmi için 13 Mayıs 1997'de 50. Cannes Film Festivali'nde yapılan fotoğraf çekimi sırasında Emmanuelle Seigner (solda) ve Stefania Rocca onu yanağından öperken Christopher Lambert şaşırmış görünüyor (Reuters)

 

Marcello Mastroianni
İşçiler 12 Mayıs 2014'te Festival Sarayı'na 67. Cannes Film Festivali'nin hayatını kaybetmiş aktör Marcello Mastroianni'nin yer aldığı resmi afişinin dev bir posterini kuruyor (Reuters)

 

Daha yakın tarihli fotoğraflarda maske takan sinemaseverler (festival 2020'de Kovid pandemisi nedeniyle iptal edilmiş ancak ertesi yıl kısıtlamalarla yeniden başlamıştı), fotoğrafçıların oluşturduğu kalabalığın arasında giderek artan sayıda kadın ve kendi sosyal medya paylaşımlarını yapmak için telefon kullanan katılımcılar görülüyor.

Ancak ne yıldızlar ne de gazeteciler için etkinliğin temel cazibesi ve büyüsü değişti. Gaillard, Cannes'ın "inanılmaz bir deneyim" olduğunu söylüyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU