Sinemaseverler Netflix'teki filmi izleyince korkudan uyuyamadı

Rahatsız edici psikolojik korku filmi 2014'te gösterime girmişti

Patrick Brice'ın yönettiği filmlerin başrolünde Mark Duplass yer alıyor (Blumhouse Productions)

Korku hayranları, Netflix'teki Creep adlı tedirgin edici filmi izledikten sonra deyim yerindeyse "çılgına döndü". 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2014 ABD yapımı psikolojik korku filmi, nakit sıkıntısı çeken kameraman Aaron'a odaklanıyor. "Buluntu film" tarzındaki yapımda Aaron, ölmek üzere olan bir adamın son mesajlarını doğmamış çocuğuna gösterebilmesi için kaydetmek üzere ücra bir kasabada işe başlıyor. Ancak ölmek üzere olduğunu söyleyen Josef'in tuhaf ve dengesiz davranışlar sergilemesiyle her şey gittikçe daha ürkütücü bir hal almaya başlıyor. Aaron, bebek hakkındaki gerçeği öğrendiğinde kaçmaya çalışıyor ancak Josef onu takip etmeye devam ediyor.

Filmin ne kadar ürkütücü olduğu konusunda hemfikir olan diken üstündeki izleyiciler sosyal medyaya akın etti. Creep'i Blair Cadısı'na (The Blair Witch) benzetenler, filmi her izlediklerinde korkuya kapıldıklarını ifade etti. Creep ve Creep 2 hayranlarının sosyal medyaya akın etmesiyle film yeniden gündem oldu.

Bir sosyal medya kullanıcısı şöyle yazdı:

Beni en çok korkutanlar standart korku filmleri değil, o kadar normal filmler ki sanki gerçekten yaşanabilirmiş gibi... Ne demek istediğimi anlamak istiyorsanız Netflix'te Creep'i izleyin.

Bir başka Twitter kullanıcısıysa, "Daha önce izlediniz mi bilmiyorum ama Creep ve Creep 2 en sevdiğim modern korku filmlerinden. Şiddetle tavsiye edilir" diye yazdı.

Birçok kişi de filmi izledikten sonra uyuyamadıklarından dert yandı:

Uyku tutmayınca Netflix'te rastgele bir şeyler açtım ve kendimi Creep'i izlerken buldum. Sonunda çığlık attım ve şimdi tüm ev uyanık.

Bazıları da filmden gerçekten keyif aldıklarını belirterek "Harika bir film... Devam filmi de çok iyi" diye yazdı.

Devam filmi Creep 2 de 2017'de gösterime girmişti. 


Independent Türkçe, Daily Mail, The Sun

DAHA FAZLA HABER OKU