Formula 1 yıldızı Charles Leclerc müzik dünyasına adım attı

F1 pilotu, "Kendimi hiçbir şekilde bir sanatçı olarak tanımlayamam" dedi

(Reuters)

Formula 1 yıldızı Charles Leclerc, müzik sektöründeki ilk adımını resmen attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ferrari'nin 25 yaşındaki Monakolu sürücüsü, ikinci iş olarak müzik yapmaya duyduğu ilgiden daha önce bahsetmişti. Hatta pilotluğu bıraktıktan sonra müzikte kariyer yapmayı düşündüğünü bile söylemişti.

Leclerc, piyano çalmadaki yeteneğini birkaç kez Instagram'da göstermişti. Şimdi nihayet ilk şarkısını yayımladı ve parça şimdiden bazı bölgelerin iTunes listelerinde ilk 10'a yükseldi.

"AUS23 (1:1)" adlı 4 dakikalık enstrümantal parça, motor sporları yarışçısının sanatını olağanüstü yaylılar eşliğinde değişen arpejlerle sergiliyor.

Leclerc, Spotify sayfasına "Kendimi hiçbir şekilde bir sanatçı olarak tanımlayamam. Bildiğiniz gibi o zamanlar piyano çalmayı çok seviyordum. İlk şarkım böyle doğdu" diye yazdı.

Piyanoda yazdığım bir parçayı sizlerle paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Bu, üzerinde çalıştığım, müzik tutkusundan ve yarışlardan ya da bir Grand Prix'yle diğeri arasında uzaklaşma arzusundan doğan bir proje.

Bu parçayı Avustralya Grand Prix'sinde yazdım ve bu yüzden adı "AUS23 (1:1)". Ekibimle birlikte benimsediğimiz bir isim. Bunun yarış dünyasıyla güzel bir bağlantı olduğunu düşündüm.

 

Hamilton

Lewis Hamilton (AP)

 

Leclerc, platformunu müziğe giriş noktası olarak kullanan ilk F1 yıldızı değil.

Mercedes'in yarışçısı Lewis Hamilton, Christina Aguilera'nın 2018 çıkışlı "Pipe" şarkısında yer aldı ve geçen yıl DJ üçlüsü Major Lazer'la henüz yayımlanmamış bir şarkıda işbirliği yaptı.

F1'in 2023 Dünya Şampiyonası sürerken, 5. ayak olan Azerbaycan Grand Prix'si bugün başladı.

Birinci ve üçüncü yarışta birinci, ikinci yarışta ikinci olan Red Bull pilotu Max Verstappen, şu anda puan durumunda lider konumda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU