Depremin yaraları sanatla sarılacak

Öncülük ettiği sosyal sorumluluk projeleri ile adından söz ettiren Ressam Cemal Toy, depremin yaralarını sanatla sarmak için harekete geçti. Toy’un öncülüğünde toplanan 40’tan fazla sanatçı 300 eseri ile online müzayedede bir araya gelecek

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 11 ilimizi derinden etkileyen depremin ardından tüm Türkiye seferber oldu.

Önde gelen ressamlar da depremin yaralarını sanatları ile sarabilmek için harekete geçti.

Depremin hemen ardından insanlara umut olmak için eser üreten sanatçılar, bu eserlerini online müzayede yolu ile satarak ailelere yeni yuvalar kurmaya çalışıyor. 
 

 

İlk olarak kendi eserlerini kişisel Instagram hesabından satışa sunan Ressam Cemal Toy, güzel bir gelir elde edince, diğer ressamlara da öncülük ederek 'Birlikte Sanat Platformu'nu kurdu.
 

 

Bu kapsamda Türkiye'den ve yurt dışından 40'tan fazla ressam 300 eserini deprem bölgesine gelir elde edilmesi adına bağışladı.
 

 

Bağışlanan bu eserler bugün (2 Mart Perşembe) saat 20.00'da Instagram/cemaltoy adresinden canlı olarak düzenlenecek olan müzayede ile satışa sunulacak. 
 

 

Müzayede kapsamında toplanan gelir ile Ulusal Ahşap Birliği, AFAD ve Yerel Yönetimler iş birliğiyle depremzedelere 16 adet ahşap ev yaptırılacak.
 

 

Sanatseverler müzayede haricinde de www.birliktesanat.com adresinden istedikleri eserleri satın alarak deprem bölgesine yardımlarını ulaştırabilecek.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU