Avustralya'da tekbir getirip "Beni öldürün” diye bağıran saldırgan çevredekiler tarafından meyve kasasıyla yakalandı

Bir kadını öldüren saldırganın psikolojik sorunları olduğu açıklanırken, üzerinden çıkan harici bellekte beyaz ırkın üstünlüğünü savunan detaylar bulunduğu aktarıldı

Avustralya’nın Sydney kentinde elinde kasap bıçağı bulunan şüpheli bir şahıs, şehir merkezine gelerek çevredekilere tehditler yağdırdı.

“Beni öldürün, başımdan vurun” diye bağıran 21 yaşındaki saldırgan, çevredekiler tarafından sandalye ve meyve kasası kullanılarak yakalandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şüphelinin şehir merkezine gelmeden önce yaşıtı bir kadını öldürdüğü açıklandı.

Üzerinden çıkan harici bellekte beyaz ırkın üstünlüğünü savunan detaylar bulundu

Yeni Güney Galler eyaleti Polis Komiseri Michael Fuller, AFP’ye verdiği demeçte, olayın terör saldırısı olarak sınıflandırılmadığını, soruşturmanın sürdüğünü söyledi.

Fuller, zanlıdan, ABD'nin Teksas eyaletinde ve Yeni Zelanda’nın Christchurch bölgesinde beyazların üstünlüğünü savunan kişilerin gerçekleştirdiği saldırıların detaylarının yer aldığı bir harici bellek çıktı” dedi.

Fuller, “Terör bağlantısına rastlamadık. Ancak dünyanın farklı yerlerinde yaşanan benzer saldırılarla ilgili bir bağlantısı olduğu konusunda bulgularımız var” dedi.

Sydney Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, saldırganın ruhsal sorunları olduğu ve şehir merkezine gelmeden öce başka bir bölgede, bir kadını öldüğü belirtildi.

Olay anına ait sosyal medyada paylaşılan bir videoda, gencin “Allahu Ekber”, “Beni öldürün, “Beni başımdan vurun” diye bağırdığı duyuluyor.

AFP’ye konuşan görgü tanığı Megan Hales, zanlının mutfak bıçağı ile öğle arasına çıkan çalışanlara saldırdığını söyledi. 

sydney saldırı AFP
Olayın yaşandığı caddede güvenlik önlemleri alındı / Fotoğraf: AFP

 

Hales, “Beş altı kişi onu durdurmaya çalıştı. Etrafını çevreledikten sonra yakaladılar. Başına plastik kasa geçirip sandalyeyle tuttular. Bu sırada polisin gelmesini beklediler” dedi.

Olay yerinde bulunan ve Muay Thai dövüşçüsü olduğu belirlenen Robert adlı Kolombiyalı, polis gelmeden önce plastik bir sandık ve sandalyeyle saldırganı yere indirmeyi başardıklarını söyledi.

Saldırganın kasayla durdurulması sosyal medyada gündem oldu

21 yaşındaki gencin çevredekiler tarafından sandalye ve plastik kasa ile durdurulması sosyal medyada günün en çok konuşulanları arasına girdi.

Kullanıcılar, birçok ülkede savunmanın silahla yapıldığını yazarken, Avustralya’da bunun plastik kasayla yapılabileceğini yazdı.
 

 

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, saldırganı durduran kişileri “kahraman” olarak niteledi. 

Saldırganın bıçakla yaraladığı 41 yaşındaki bir kadın hastaneye kaldırıldı. Kadının hayati bir tehlikesi bulunmuyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU