Ukrayna’ya silah desteği… Savunma Bakanı Reznikov: Uçaklar da olacak, soru hangileri olacağında

Reznikov, Belarus topraklarında Kiev’e saldırabilecek birimlerin tespit edilmediğini bildirdi

 

Fotoğraf: AA

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, ülkesinin ortaklarının Ukrayna’ya uçaklar tahsis edeceğini belirterek, “Silah elde etme açısından her şeyi aldık, sadece uçaklar kaldı. Uçaklar da olacak, soru hangileri olacağında” dedi.

Reznikov, düzenlediği basın toplantısında, cephede durumun zor ama kontrol altında olduğunu vurgulayarak, Rusların taktik değiştirdiğini, baskı kurmaya çalıştıklarını söyledi.

ABD’nin vereceği uzun menzilli füzelere ilişkin Reznikov, “Ortaklarımızla görüşürken her zaman silahı, Rusya topraklarına saldırmak için değil yalnızca bölgemizi işgalden kurtarmak için kullanmayı taahhüt ettiğimizi teyit ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Reznikov, ortakların Ukrayna’ya uçaklar tahsis edeceğini aktararak, “Silah elde etme açısından her şeyi aldık sadece uçaklar kadı. Uçaklar da olacak, soru hangileri olacağında" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Ukrayna’nın ortaklarının hava savunmasının bir parçası olan uçak ihtiyacını sürekli duyduğunu dile getirdi.

Bugün itibarıyla Belarus topraklarında Kiev’e saldırabilecek birimlerin tespit edilmediğini bildiren Reznikov, Belarus askeri eğitim merkezlerinde en fazla 12 bin Rus askerinin tahmin edildiğini söyledi.

Reznikov, hangi ülkenin kaç tane ve ne zaman tank vereceğinin netleştiğini belirterek, Ukraynalı askerlerinin Leopard tankları konusunda eğitiminin yarın yurt dışında başlayacağını kaydetti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU