Galatasaray yükselişini sürdürüyor... "Uyum etkisi, taşlar yerine oturdukça başarıya yürüdü"

Süper Lig'in 17. haftasında Ankaragücü'nü mağlup eden Galatasaray, üst üste 6. galibiyetini alarak liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den devraldı. Spor yazarı Oğuz Dizer, Galatasaray'ın yükselişini değerlendirdi

Galatasaray, geride kalan 16 maçta topladığı 36 puanla zirvede yer alıyor / Fotoğraf: AA

Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında Ankaragücü'nü konuk etti.

Liderlik mücadelesine çıkan sarı-kırmızılı ekip, rakibini Barış Alper Yılmaz ve Bafetimbi Gomis'in golleriyle 2-1 mağlup etti.

Bu galibiyetle ligde 6. kez üst üste galip gelen Okan Buruk'un öğrencileri kötü başladığı sezonda bir kez daha liderliği Fenerbahçe'den devralmayı başardı.

Galatasaray'ın Karagümrük'ü 2-0 mağlup ettiği müsabakayla başlayan galibiyet serisi Beşiktaş, Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü ile devam etti. 

Geride kalan 16 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alan Galatasaray, topladığı 36 puanla Fenerbahçe'nin 1 puan önünde liderlik koltuğuna oturdu. 

Sarı-kırmızılı ekip, hafta sonu oynayacağı Fenerbahçe maçıyla serisini sürdürmek istiyor.

 

Barış Alper Yılmaz-AA.jpg
Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'ın son dönemdeki skorer ismi oldu / Fotoğraf: AA

 

"Uyum etkisi, taşlar yerine oturdukça Galatasaray başarıya yürüdü"

Spor yazarı Oğuz Dizer, Galatasaray'ın yakaladığı performansı Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Adana Demirspor, Kayserispor ve Alanya maçlarında puan kaybeden Galatasaray'ın, üst üste 6 galibiyetin gelmesini takımın uyum sağlamasına bağlayan Dizer, "Transferde gecikmişti. Hazırlık kampına katılmayan bir sürü futbolcusu oldu ve bunlar zaman içinde taşlar yerine oturdukça da Galatasaray'ın başarıya yürüdüğünü gördük" dedi.

"Fizik, kondisyon değerleri birtakım eksikler olduğunu gösteriyor. 

Galatasaray'ın kazandığı maçların genellikle ikinci yarılarında yaşanan tedirginliği de yorumlayan Dizer, "Sivasspor maçının ikinci yarısı için zeminin bozukluğu bahane gösterildi ama sıkıntının Ankaragücü maçında da olduğunu gördük. Galatasaray'ın fizik, kondisyon değerleriyle ilgili  birtakım eksikler olduğunu gösterir. Bunlar bir an evvel giderilmeli" diye konuştu.

"Galatasaray çok provokasyonlarla karşılaşıyor"

Sarı-kırmızılı kulübün Dünya Kupası'na en çok oyuncu gönderen takım olduğuna değinen Dizer, bunun dışında yaşanan sakatlıkların da bu durumu etkilediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kadar handikabın içinde birtakım riskleri de beraber değerlendirmek mümkün. Baskı da mutlaka vardır. Fakat sporcuyu 'büyük sporcu' olarak hepimizin tanımasına neden olan da büyük insanların bu baskıya dayanabilmesidir. Galatasaray maalesef çok provokasyonlarla karşılaşıyor. Yayıncı kuruluştaki vaziyet ortada. Penaltı şüphesi yaşanan Mertens'in pozisyonunu ikinci defa vermedi. Bu tür provokasyonlar var. Ve bunlara sporcuların, teknik kadronun hatta taraftarın bile sinirlenmesi doğal." 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu kadar karmaşadan tek farklı galibiyetlerle Kadıköy'e lider gitmesi büyük başarı" 

Bu ortamın Galatasaray üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu ancak buna rağmen liderlik koltuğunda oturmasının olumlu olduğunu düşünen Dizer, "Bu kadar karmaşadan Galatasaray'ın tek farklı galibiyetlerle çıkması ve lider olarak Kadıköy'e gitmesi bana göre çok büyük başarı" yorumunu yaptı. 

Okan Burak'un geldiği dönemde yöneltilen haksız eleştiriler olduğunu hatırlatan Dizer, "'Bu oyuncular alınır mı', 'Okan'dan teknik direktör mü olur?' diye bir sürü eleştiri geldi Galatasaray'a. Ve bunlara karşı dik durmayı başaran bir Okan Hoca görüyoruz. Okan Buruk'un çok büyük problemlerin üstesinden gelip bugün kadrosundaki oyuncuların bile ulaşamadığı başarılara imzasını atmış. Buruk'un duruşu, kalitesi ve inancıyla Kadıköy'deki zaferle de bunu taçlandıracaktır" şeklinde görüş belirtti.

 

Gomis-AA.jpg
Gomis, bu sezon çıktığı 13 lig maçında 7 golle skora etki etti / Fotoğraf: AA

 

"Galatasaray'ın kaybetmesi etkilemez, yoğun baskı Fenerbahçe'ye olumsuz yön verebilir" 

Hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçının sonucunun Galatasaray'ın gidişatını etkilemeyeceğini düşünen Dizer, sözlerini şöyle noktaladı:

Galatasaray'ın deplasmanda kaybetmesi beklentilerini ve moralini olumsuz etkilemez. Çünkü Fenerbahçe de çok ciddi ve değerli bir rakip. Şampiyonluğu kovalıyor. Şimdi bu müsabakadaki olumsuz skor Fenerbahçe'yi olumlu mu etkiler, yoksa gerginlik ve sıkıntı nedeni mi olur? Galatasaray Fenerbahçe'ye göre daha sakin, daha kendinden emin ve güvenli olacaktır. Galatasaray düşünsel, moral motivasyon anlamında Fenerbahçe'den daha güçlü sahaya çıkacak. Bu yoğun baskı Fenerbahçe'ye olumsuz yön verebilir. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU