Ağıralioğlu: Yürütmeye konuşacağım yürütme yok, yasamaya konuşacağım yasamanın yarısı yok

İYİ Partili Ağıralioğlu, hükümetin ve AK Parti'lilerin bütçe görüşmelerinde yer almamasına tepki gösterdi

Fotoğraf: ANKA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de bütçe görüşmelerinde iktidarı “Hazine doldu, bizim maharetimizden, boşaldı Allah sizi fakirlikle imtihan ediyor... Yağmur yağıyor, dindarlar iktidarda. Yağmur durdu, e çok günah işliyorsunuz siz de” sözleriyle eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Yürütmeye konuşacağım yürütme yok, yasamaya konuşacağım yasamanın yarısı yok” diyerek sözlerine başladı.

Yavuz Ağıralioğlu, hükümetin hazırladığı 2023 yılı bütçesi için şunları söyledi:

100’üncü yıl bütçesi bu. 100’üncü yıl bütçesine yüzümüz var mı diye biraz daha uzatayım ben. Çünkü sizin milletinize vaat etmiş olduğunuz sorumlulukların yapılamamış olduğu sorumluluğunu iktidara tenkit diye dönüştüren bir mesuliyet taşıyorum. Yaptıklarınız ile övünüyorsunuz, biz iyi yaptıklarınız ile övünürüz sizin. Keşke 2002 yılında belki de gelmez, belki de 2023’e siz varamazsınız zannederek, vaat ettiklerinizin bu kadar yakında sizin önünüze geleceğiniz bilseydiniz. Bir bütçe var, bu bütçe sizin için bir iftihar bütçesi değil. Bu bütçe mazeret bütçesi, yapamadık bütçesi. Bu bütçe 2002’de vaat etmiştik unuttuk bütçesi. Devlete Allah ne zaman zeval verir, ne olunca Türk’ün devletine halel gelir? Sizin siyasi iradeniz, bugün bütçe diye sunduğunuz metinin çerçevesinde, enflasyon hedefi 100’üncü yılda böyle olunca devlet zeval bulur. Yüzde 150 olan bir ülkenin devleti zeval bulmak üzeredir. Üniversiteleri çökmüş olan bir devlet zeval bulur. Eğitimi ıskalamış bir millet devletini zevalde göreceğini bilir.

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU