CHP Genel Başkan Yardımcısı Berhan Şimşek'in, birlikte yaşadığı Özlem Şanver’e şiddet uyguladığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.
Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Şimşek’in, müstakil bir evin bahçesinde Şanver’in ayağına tekme attığı, kadının “Bırak beni” diye bağırdığı görülüyor. Görüntülerin devamında Şimşek’in Şanver’i evin içine sokmaya çalıştığı, Şanver’in ise kurtulmaya çalıştığı kameraya yansıdı.
Berhan Şimşek’ten açıklama
Şimşek, hakkında gündeme gelen şiddet iddialarına ilişkin partisinin Muğla İl Başkanlığı'nda açıklama yaptı. İddiaları reddeden Şimşek, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar MYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Şimşek, CHP üyeliğini sürdüreceğini belirtti.
Şimşek, hakkında gündeme gelen şiddet iddiaları nedeniyle hukuki sürecin devam ettiğini dile getirerek, "Ben hep şuna inanıyorum. Benim irademin üzerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iradesi vardır ve genel başkanının iradesi vardır. Mademki ortaya böyle dökülüp saçılan bir durum söz konusu. Mademki ben yargıya gitmişim yargıda davam var, bu davalar sonuçlanana kadar Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum. Parti üyeliğimi kağıt üzerinde değil altı oku birileri gibi rozet olarak taşımam. Ben altı oku yüreğimde taşırım. Bu davalar sonuçlanana kadar, parti üyeliğim ölene kadar kadim ve devam eder fakat Merkez Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa ediyorum. Bunu Sayın Genel Başkanımın şahsında bütün örgüt üyesi arkadaşlarıma duyurulur. Kafanızı eğmeyin. Kardeşiniz dimdiktir. Ben çok acılar gördüm. Merak etmeyin öldürmeyen acılar güçlendirir" ifadelerini kullandı.
Independent Türkçe