Birleşik Krallık'ta milletvekillerinin Avam Kamarası'ndaki katipleri "elle taciz ettiği" öne sürüldü

Chris Bryant, katiplere uygunsuzca dokunulmasının "sınırı aştığını" söyledi

(Reuters)

Birleşik Krallık'ta İşçi Partisi milletvekili Chris Bryant, milletvekillerinin Avam Kamarası'nın oylama lobilerindeki katiplerin gözünü korkuttuğunu, onlara zorbalık yaptığını ve onları "elle taciz ettiğini" iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşçi Partisi'nin kıdemli ismi, Liz Truss başbakanlıktan ayrılmadan önce yapılan kaotik hidrolik kırılma oylaması sırasında Muhafazakar Partili milletvekillerinin oylama lobilerinde fiziksel olarak itilip kakıldığı iddiasını yineledi.

Oylamanın yapıldığı lobilerdeki davranışları kınayan ve içeriye kameralar yerleştirilmesi çağrısında bulunan Bryant, milletvekillerinin katiplere uygunsuzca dokunduğunu da söyledi.

The House dergisine verdiği demeçte Bryant, "Bana artık bunu geçiş kartlarımızla yaptığımızdan sayım için oylama lobilerinde oturmak zorunda kalmamaya çok sevindiğini söyleyen katiplerin sayısı çarpıcı" dedi.

Bryant "Çünkü milletvekillerinin oylama lobilerindeki katiplere karşı kabadayıca tutumu, zorbalıkları ve hatta bazen katipleri ellemesi sınırı aştı" diye ekledi.

Ayrıca Bryant, 21 yıllık parlamento kariyerinin başlarında, oylama lobilerinde yaşlı erkek milletvekillerinin kendisine uygunsuzca dokunduğunu da açıkladı.

Avam Kamarası Standartları Komitesi Başkanı dergiye verdiği demeçte, o milletvekillerinden birinin "hâlâ ortalıkta" olduğunu ancak geçmişteki davranışını bildirmeyeceğini söyledi. Bryant "Tüm bunlara bir şey eklemek istemiyorum" dedi.

İşçi Partisi milletvekili şunları ekledi:

21 yıllık milletvekilliği hayatımda, milletvekillerinin en kötü davranışlarını ya barda gördüm ki hepsi de epey iyi belgelenmiştir ya da oylama lobilerinde.

Bryant daha önce, geçen ay yapılan ve Truss'ın kısa ömürlü başbakanlığının sona ermesine yol açan hidrolik kırılma oylaması sırasında Muhafazakar Parti denetçilerinin milletvekillerini hükümetin yanında oy kullanmaları için zorbalığa varacak derecede itip kaktığını gördüğünü söylemişti.

Avam Kamarası Başkanı Sör Lindsay Hoyle'un talimatıyla yürütülen kısa bir soruşturmada belirli yönde oy kullandırmak için zorbalık ya da herhangi bir fiziksel baskı yapıldığına dair kanıt bulunamadı.

Ancak Bryant, geç saatte yapılan oylamada "göz korkutucu davranışlar ve zorbalık" gördüğünde tekrar ısrar ederek oyları çekmesi için kamera yerleştirilmesi çağrısında bulundu.

Bryant "Oylama lobisinde kameralar olsaydı, kimse kanıt aramak zorunda kalmazdı, kanıtlar ortada olurdu" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU