Güneş mi doğar, bulut mu kaplar?

Okan Can Independent Türkçe için yazdı

Abartılmış sevinçler ya da aşırı hüzünler ile dolu futbol hafızaları. Kişilere o kadar çok anlam yükleniyor ki dolayısı ile bir sistem inşası mümkün olmuyor.

Ve hep geçmişte kalmayı seviyor futbol camiası. Dolayısı ile dönüp dolaşıp, aynı isimlere hapsoluyor futbol sistemi.

Bu yüzden de yeni yüzler yeni isimler ve yeni hikâyeler, pek çıkmıyor bu topraklardan.

Şimdi de geçmişteki başarıya bakarak, geleceğinde başarı aramak amacıyla, yeniden Şenol Güneş'i takımının başına getirdi Beşiktaş. Hem de büyük bir coşku ve heyecanla.

Valerien İsmael'in gitmesini uzun zamandır istiyor ve bekliyordu hem yorumcular hem de Beşiktaş taraftarın büyük bir kısmı. Çoktan bileti kesilmişti İsmael'in.

Bir heyecan ile enerji arayışı vardı ve aradığı enerjiyi, Şenol Güneş ile ortaya çıkardı camia.

Zaten Şenol Güneş'in gölgesi, uzun zamandır Valerien İsmael'in üzerindeydi.
 

s (1).jpg
Kolaj: Independent Türkçe

 

Yani sezon başından beri herkes biliyordu Şenol Güneş'in geleceğini. Kendisi de biliyordu hatta.

Ortaya çıkan büyük beklenti ve heyecan ile Ümraniyespor maçında 5 gollü bir galibiyet alan Beşiktaş'ta, beklentiler oldukça yüksek.

Peki Şenol Güneşli Beşiktaş, bu beklentilere cevap verebilecek mi ve sürekli söylendiği gibi güneş, Beşiktaş'ın üzerine tekrar doğacak mı?


Avrupa Şampiyonası'nda teknik adamlık mahareti gösteremedi

İki şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi gruplarındaki başarılar ile Beşiktaş taraftarının hep hafızasında kaldı Şenol Güneş.

Fakat Beşiktaş'taki son sezonlarında başlayan düşüş, milli takımda da devam etti.

Şimdi yeniden başlıyor ama şartlar farklı artık. Hem Süper Lig'de dengeler değişti hem de Beşiktaş'ın kadrosunda farklılıklar var.

Mesela Şenol Güneş sonrasında Süper Lig'de yeni bir şampiyon çıktı Başakşehir gibi ve 37 yıl sonra şampiyon olmuş bir de Trabzonspor var.

Bununla beraber, Şenol Güneş öncesi Slaven Biliç ile başlayan bir kadro inşası ve feda dönemi vardı ki bu dönemin kazançları Şenol Güneş ile ortaya çıkmıştı.

Ve pas oyununu oynatmayı seven Şenol Güneş'in, o dönemki kadrosunda Oğuzhan, Jose Sosa, daha genç bir Atiba ve Tolgay Arslan vardı.

Bunun yanında kadroda, sorun çözen Talisca, Mario Gomez, Aboubakar, Querasma gibi dominat oyuncular bulunuyordu

Fakat bu dönemde yaşanan birçok hatalı transfer de vardı. Ayrıca Fikret Orman yönetimi ile de sorunlar yaşamıştı Şenol Güneş.

Beşiktaş sonrasında, milli takım başarısızlığı ile çok tartışılmıştı tecrübeli teknik adam. Avrupa Şampiyonası'nda İtalya, Galler ve İsviçre maçlarında puan alamaması ve oyunda çözüm üretememesi, dikkat çekiciydi.

Hiçbir maçta ortaya bir oyun koymadan, ayrıldı Avrupa Şampiyonası'ndan Şenol Güneş. Üç maçta da orta sahayı rahatça geçen rakiplere karşı, çözüm üretmedi mesela.

Tek tip bir oyun anlayışıyla fazlasıyla öngörülebilir ve kırılgan bir oyun anlayışına sahip olan Şenol Güneş'in, Beşiktaş ile yeni dönemde neler yapacağını zaman gösterecek.
 

s (2).jpg
Kolaj: Independent Türkçe

 

Şartlar 7 yıl öncesine göre farklı

Şenol Güneş'in Beşiktaş'ta göreve başladığı ilk döneminden, oldukça farklı şimdiki dönem.

Yedi yıl önce göreve başladığında yönetim, teknik adam ve kadro istikrarının üzerine göreve gelmişti Şenol Güneş.

Şimdi ise rakipler değişti, kadro değişti, şartlar değişti ve artık oyunun daha fazla çeşitliliğe ihtiyacı var. Ayrıca başarısız bir milli takım döneminden geliyor Şenol Güneş.

İlk Beşiktaş dönemini tekrar yaşaması kolay değil Şenol Güneş'in. Beşiktaş'ın üzerinde, güneşin doğması kolay olmayabilir.

Hatta bulutlu havalar bile artabilir.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU