FBI, cansız bedeni 1974'te bulunan kadının kimliğini yaklaşık 50 yıl sonra tespit etti

Memurlar, Tennessee'den Ruth Marie Terry'nin kimliğini tespit etmek için adli genetik kimliklendirme yöntemleri kullandı

FBI, Cape Cod sahilinde Ruth Marie Terry'nin cesedinin bulunmasından 50 yıl sonra "Kumulların Leydisi"ni teşhis etti (FBI Boston)

FBI, kurbanın parçalanmış cesedinin ABD'nin Massachusetts eyaletindeki bir sahilde bulunmasından yaklaşık 50 yıl sonra "Kumulların Leydisi"nin (Lady of the Dunes) kimliğini tespit etti.

Yetkililer, 26 Temmuz 1974'te Cape Cod Ulusal Deniz Kıyısı'ndaki (Cape Cod National Seashore) kumullarda bulunan kurbanın 37 yaşındaki Tennesseeli Ruth Marie Terry olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Terry'nin iki eli de kesilmiş, kafatasının sol tarafı ezilmiş ve kafası neredeyse vücudundan ayrılmıştı. Dedektifler, cesedi bulunduğunda kurbanın üç hafta kadar süredir ölü olduğunu düşünüyor.

Aynı zamanda dedektifler kadının "askeri tahkim küreğine benzer bir aletle" öldürüldüğüne inanıyor.

Massachusetts eyaletinin başkenti Boston'daki FBI, Terry'nin DNA analizi, soy araştırması ve tarihi kayıtların kullanımını birleştiren bir süreç olan adli genetik kimliklendirme kullanılarak teşhis edildiğini belirtti.

FBI'ın Boston Bölümünden Sorumlu Özel Ajan Joe Bonavolonta pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında, "Bu, faili meçhul cinayetler için yeni ipuçları oluşturabilecek ve kimliği belirsiz kurbanların teşhis edilmesini sağlayabilecek eşsiz bir yöntem" dedi.

Şüphesiz ki bu büyük bir gelişme ve bizi soruşturmada katili belirlemeye yaklaştıracağını umuyorum.

Bonavolonta, "Vahşice bir ölümdü. Son 48 yıldır Massachusetts Eyalet Polisi ve Provincetown Polis Departmanı dedektifleri; mahalle incelemeleri, binlerce kayıp kişi vakasının incelenmesi, kilden yüz yapılandırması ve gençleştirme çizimleri de dahil çeşitli yollarla kurbanı tanımlamak için yorulmadan çalıştı" sözleriyle devam etti.

Bonavolonta "bir kız evlat, kardeş, teyze, eş ve anne" olarak tanımladığı kurbanın, o temmuzda Cape Cod'a neden geldiğinin FBI için hâlâ netleşmediğini söyledi.

Cape and Islands Bölge Savcısı Michael O’Keefe gazetecilere yaptığı açıklamada, katilin ölmüş olma ihtimali olsa da dedektiflerin halen yaşadığını varsaymaya devam edeceğini söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU