Meredith Kercher cinayetinde aklanan ikili, yarım kalan planı 15 yıl sonra gerçekleştirdi

Eski sevgilisi Amanda Knox'la buluşan Raffaele Sollecito, "Cesedin bulunduğu gün oraya gitmeyi planlıyorduk" dedi

Raffaele Sollecito, Amanda Knox'la 10 senedir buluşmadıklarını ama telefondan görüştüklerini söyledi (Raffaele Sollecito)

Dünya gündemini uzun süre meşgul eden Meredith Kercher cinayetinde yargılanan Amanda Knox ve Raffaele Sollecito, İtalya'da 15 yıl önce planladıkları Gubbio ziyaretini gerçekleştirdi.

Sollecito, tabloid gazete The Daily Mirror'a yaptığı açıklamada 18 Haziran'da bölgeye gittiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

21 yaşındaki Britanyalı Kercher, üniversite değişim öğrencisi olarak gittiği İtalya'nın Perugia kentindeki evinde 1 Kasım 2007'de evinde ölü bulunmuştu.

Uzun ve karmaşık yargılama sürecinin 2009'daki ilk aşamasında Kercher'in ev arkadaşı olan ABD'li üniversite öğrencisi Knox 26, İtalyan sevgilisi Sollecito 25 yıl hapse mahkum edilmişti. İkili, 2011'de beraat etse de üç yıl sonra tekrar hapis cezası almıştı. Knox'a verilen 28 yıl 6 aylık ve Sollecito'ya verilen 25 yıllık hapis cezası, 2015'te Yargıtay kararıyla kaldırılmıştı. Knox, 2011'deki ilk beraat kararının ardından ülkesine dönmüştü. 2019'da Adalet Festivali için Çizme'ye tekrar gelen Knox, şu ifadeleri kullanmıştı:

1 Kasım 2007'de bir hırsız, Rudy Guede evime girdi, Meredith'e tecavüz etti ve onu öldürdü. DNA ve parmak izlerini bıraktı. Ülkeden kaçtı, yargılandı ve mahkum edildi. Ama tüm bunlara rağmen çok sayıda insan onun adını bile duymadı, çünkü savcılar, polis ve gazeteciler bana odaklanmıştı.

Kercher cinayetinden nihai mahkumiyet alan tek kişiyse Rudy Guede adlı öğrenci olmuştu. Hızlı yargılanma yolunu seçen Fildişi Sahili asıllı Guede ilk başta cinsel saldırı ve ortaklaşa cinayetten 30 yıl hapis cezası almıştı. Bu ceza temyiz sonrasında 16 yıla düşürülmüştü.
 

Meredith Kercher
Meredith Kercher, 21 yaşındayken 47 bıçak darbesiyle öldürüldü (Meredith Kercher/Facebook)


Guede, iyi hal ve sosyal hizmetlere katılması sebebiyle erken tahliyeye hak kazanmış ve Kasım 2021'de serbest bırakılmıştı. Öte yandan 35 yaşındaki Guede üç gün önce yayımlanan röportajında Kercher'le aralarında rızaya dayalı cinsle ilişki gerçekleştiğini kabul etse de cinayeti Knox ve Sollecito'nun işlediğini öne sürdü.

Kercher ailesiyse olay gecesi neler yaşandığını tam olarak öğrenemediklerini söyleyerek yıllardır tepki gösteriyor.

"Çok hoştu"

38 yaşındaki Sollecito, Knox'la buluşmasını "Çok hoştu" diye niteledi. Milano'da bilgisayar mühendisi olarak çalışan Sollecito, "Meredith'in cesedinin bulunduğu gün oraya gitmeyi planlıyorduk. Geziyi planlamıştık çünkü açıkça ona ne olduğunu bilmiyorduk ve o gün boş zamanımız vardı" dedi.
 

Amanda Knox ve Raffaele Sollecito
Amanda Knox ve Raffaele Sollecito, 2007-2011'de tutuklu kalmıştı (AP)


Sollecito bütün yaşananlara rağmen Knox'la yaklaşık 10 sene sonra tekrar görüşmekten ötürü mutlu olduğunu belirtti:

Çok farklı koşullarda oraya gitmemiz gerekirken böyle geri dönmemiz acı tatlıydı.

35 yaşındaki eski sevgilisiyle telefondan görüşmeyi sürdürdüklerini belirten Sollecito, Knox'la gelen ailesiyle tanıştığı için çok memnun olduğunu, kızı, eşi ve annesiyle güzel vakit geçirdiğini belirtti

 

Independent Türkçe, The Daily Mirror, Fox News, BBC Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU