Güney Londra'da hamilelere ücretsiz elektronik sigara verilecek

Lambeth Belediye Meclisi, sigarayı bırakmanın anne adaylarına yılda 2 bin sterlin kazandıracağını söylüyor

(AP)

Birleşik Krallık'ın Londra şehrinin Güney Londra bölgesindeki bir belediye meclisi, sigara karşıtı yeni kampanyası kapsamında hamile kadınlara ücretsiz elektronik sigara verecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Lambeth Belediye Meclisi, aksi halde bu parayı tütün alışkanlıklarını sürdürmek için harcayacaklarını öne sürerek, "sigarayı bırak" kampanyasının anne adaylarına yılda 2 bin sterlin (yaklaşık 42 bin TL) tasarruf ettirmesini umuyor.

Hamilelik sırasında e-sigaraların güvenliği konusunda çok az araştırma yapılmasına rağmen yerel yönetim, e-sigaraların kadınların sigarayı temelli bırakmasına yardımcı olabileceğini söylüyor ve sigaranın binlerce kişinin yoksulluğa düşmesine neden olduğunu iddia ediyor.

Belediye Meclisi sözcüsü şunları söyledi:

Hamileyken sigara içmek, gebeliğin olumsuz sonuçlanmasında önde gelen risk faktörü ki bu sonuçlar arasında ölü doğum, düşük ve erken doğum var.

Veriler, düşük gelirli hanelerdeki kadınların hamilelikte sigara içmeye çok daha eğilimli olduğunu gösteriyor.

Sigaraya göre daha az zararlı olduğundan, artık tütünü bırakırken bu yardım yöntemini seçen kadınların e-sigara kullanımını desteklemeyi planlıyoruz.

Sigara içen hamileler için en iyisinin nikotin kullanmaya devam etmeden sigarayı bırakmak olduğunun farkındayız ama bu zor geliyorsa ve e-sigara kullanmayı tercih ederlerse sigarayı bırakmaları kolaylaşabilir.

Tasarının ayrıntıları ilk olarak belediye meclisi üyesi Ben Kind tarafından, başka bir meclis üyesi Issa Issa'nın meclisin Lambeth'teki çocuk ve aile yoksulluğunun önüne geçme planlarıyla ilgili sorusuna yanıt olarak açıklandı ve BBC tarafından haberleştirildi.

Çocuklardan ve gençlerden sorumlu kabine üyesi şöyle yanıt verdi:

Yakında belediye meclisi, sigarayı bırakma hizmetinin bir parçası olarak hamile ve/veya küçük çocuklara bakan sigara içicilere ücretsiz elektronik sigara ürünleri sağlamaya başlayacak.

Bu, ailenin sağlığını iyileştirmeyi ve aile başına yılda yaklaşık 2 bin sterlin tasarruf ettirmeyi amaçlıyor. Lambeth'te, birçoğu çocuklu olan 3 binden fazla hanenin sigara nedeniyle yoksulluk sınırının altına düştüğü tahmin ediliyor.

Bu karar, eylülde King's College'ın yayımladığı "elektronik sigara içmenin sigaradan önemli ölçüde daha az zararlı olduğunu" ortaya koyan bir çalışmayı temel alıyor.

Öte yandan Ulusal Sağlık Hizmeti'nin internet sitesinde, hamilelik sırasında elektronik sigara içmenin güvenliği hakkında çok az çalışma yapıldığı belirtiliyor.

Sitede, "Buharın hamilelikte bebekler için zararlı olup olmadığı bilinmiyor" yazıyor.

Hamileyseniz, sigarayı bırakmanıza yardımcı olmak için nikotin bandı ve sakızı gibi lisanslı nikotin replasman tedavisi (NRT) ürünleri öneriliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU