Akşener: Kadınları; tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan sürtük organizmalar olarak görenlerin artık miatları doldu

İYİ Parti lideri, Erdoğan’ın ifadelerine, “Bu çirkin şuuraltı ve bu kirli zihniyet Türkiye'yi hak ettiği geleceğe taşıyamaz” tepkisini gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Kadınları; tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan sürtük organizmalar olarak görenlerin artık miatları doldu” dedi

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBMM’ye CHP’den milletvekili seçilerek giren, daha sonra Memleket Partisi’ne geçip ardından istifa eden ve en son olarak da AK Parti’ye katılan Mehmet Ali Çelebi’ye rozet taktığı sırada kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Twitter’dan paylaşımda bulunan Akşener, “Yine hedefin ortasında ve nefretin öznesinde Türk kadını var. 20 yıla sığan birçok rezalete şahit olmuştuk ancak hiçbir 27 saniye bu kadar utanç verici olmamıştı. Bu açıklama sayın Erdoğan ve arkadaşlarının bu ülkeye verecek hiçbir şeyleri kalmadığının ibretlik ispatıdır” dedi.

“Bu çirkin şuuraltı ve bu kirli zihniyet Türkiye'yi hak ettiği geleceğe taşıyamaz” ifadelerini kullanan Akşener şöyle devam etti:

Kadınları; tek fonksiyonu çocuk doğurmak olan sürtük organizmalar olarak görenlerin artık miatları doldu. Onlar isteseler de istemeseler de Türkiye Cumhuriyeti; 2'nci yüzyılında her alanda çalışan, üreten ve başaran kadınların omuzlarında yükselecek. Kimse merak etmesin, çok az kaldı!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, 1 çocuğu olduğunu öğrendiği Çelebi ve eşi Kezban Merey Çelebi'ye "Bu işin kariyeri çocuk doğurmak, sayıları artırmak lazım. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" ifadesini kullanmıştı. 

Çelebi'nin AK Parti'ye geçişi

11 Ekim’de sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Ali Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini partiye davet ettiğini belirterek, “Yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim” demişti.

Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye katılmasıyla bir süredir akıbeti merak edilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğinde de değişiklik olmuş, İYİ Parti kontenjanı Çelebi’nin katılımıyla AK Parti’ye geçmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU