Tamamı yapay zekayla oluşturulan görüntülerle film çekti

"Yapay zekayla herkes film yapabilecek"

Fabian Stelzer, "Yeni bir çağa girmenin eşiğindeyiz" dedi (Twitter/@salt_verse)

Almanyalı bir teknoloji girişimcisi sadece yapay zekayla oluşturulmuş görüntüler kullanarak film "çekiyor".

Teknoloji dergisi PC Mag'e konuşan Fabian Stelzer, 1970'ler tarzı bilimkurgu filmi Tuz'da (Salt) tüm görüntülerin ve kendininki dışındaki tüm seslerin yapay zekayla oluşturulduğunu söyledi.

Stelzer'in Twitter'da paylaştığı kesitlere göre film, başka bir gezegende aşırı büyüyen bir tuz kütlesiyle karşılaşan uzay yolcularını konu alıyor.
 


Öte yandan Stelzer, izleyicilerin "yapay zeka çağına uygun olarak" filmin gidişatını kendi seçimlerine göre belirleyebileceklerini ifade etti:

Filmin sonu belli olan bir "yönetmen versiyonu" ya da "topluluk versiyonu" olsun isterim. Ama asıl amaç film ortamını yeni bir boyuta geçirebilmek. Topluluktaki herkesin kendi senaryosunu yazabildiği bir model oluşturmak gibi.

Nörobilim alanında geçmişi olan Stelzer'in film veya yapay zeka konularında tecrübesi yok.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisini hiçbir zaman sanatçı olarak görmediğini söyleyen Stelzer, yapay zeka temelli programlardaki gelişmelerin, film yapımının bir gün herkes için erişilebilir olacağını gösterdiğini belirtti.

Stelzer, filmin yapımında DALL-E 2, Stable Diffusion ve Midjourney gibi programları kullanıyor. Girişimci, filmin tüm seslerinden görsel efektlerine kadar istediği her şeyi yapay zeka temelli bu programlara birkaç kelimeyle girerek elde ediyor.

 

Independent Türkçe, PC Mag, Futurism

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU