Mark Zuckerberg'e benzetilen İsa figürü interneti karıştırdı

"Dikkatimi çeken en büyük benzerlik saç kesimi ve kulakları oldu"

Meryem Ana ve bebek İsa, Hıristiyan sanatında sık kullanılan figürlerden (Twitter / @Arix_Ki)

ABD'li bir oyun tasarımcısının, ziyarete gittiği müzede gördüğü İsa figürünün Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'e benzediğini söylediği paylaşımı, sosyal medyada viral oldu.

Kaliforniya eyaletindeki Santa Monica şehrinde yer alan Riot Games adlı oyun şirketinden Arix King, Los Angeles County Sanat Müzesi'nde (LACMA) karşılaştığı bir heykelin görüntüsü karşısında şaşırıp kaldığını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD merkezli haber sitesi VICE'a heykeli gördüğü andan bahseden King, "Kız arkadaşımla gezerken, diğer ziyaretçileri sinirlendirmemek için eğilip kulağına 'Zuckerberg'e ne kadar benziyor' dedim. Acayip güldü" ifadelerini kullandı.

Popüler League of Legends oyununu üreten Riot Games firmasında çalışan oyun tasarımcısı, 1500-1800 dönemine ait Hispanik Amerika sanat eserlerinin gösterildiği sergide karşılaştığı figürle ilgili "Dikkatimi çeken en büyük benzerlik saç kesimi ve kulakları oldu" dedi.

LACMA'in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımdaysa King'in gönderisi için "Yorumsuz" dendi.
 


Bir Twitter kullanıcısıysa "Buna Baby Berg mü yoksa Baby Zuck mı diyeceğiz?" diye sordu.

Meryem Ana heykelini yapan sanatçının kim olduğu bilinmiyor. LACMA'deki yetkililer, sanat eserinin 18. yüzyılda Peru'da yapıldığını belirtti.
 


Avusturyalı sanatçı Ferdinand Georg Waldmüller'in 1860'da tamamladığı "Beklenen" adlı tablosunda yer alan kadının, elinde iPhone tutan bir kişiye benzetilmesi de internette tartışma yaratmıştı.



Independent Türkçe, VICE, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU