Eski Facebook çalışanı: Mark Zuckerberg bize Samuray kılıcı salladı

Zuckerberg’ün PayPal’in kurucusu Peter Thiel’le poker oynayıp kaybettiği ama parasını geri istediği de iddia ediliyor

Zuckerberg, Facebook'u 2004'te kurmuştu (Reuters / Wikimedia Commons)

Eski bir Facebook çalışanı, TikTok’a yüklediği bir videoda Mark Zuckerberg’ün çalışma tarzına dair ilginç iddialarda bulundu.

Noah Kagan adlı eksi yazılımcı, viral olan videoda, Meta CEO’su Zuckerberg’ün bir zamanlar çalışanları Samurayların katana kılıcıyla tehdit ettiğini öne sürdü.

Kagan,teknoloji milyarderinin bunu, "kodlamayı ve internet sitesine koyduğumuz şeyleri beğenmediği için" yaptığını savundu.
 

@noahkagan

Weird Things That Happened When I Worked At Facebook.

original sound - Noah Kagan

 

Öte yandan bu, Kagan'ın kılıç olayından ilk bahsedişi değil. Yazılımcı 2014'te yayımladığı "170 Milyon Doları Nasıl Kaybettim: Facebook'ta 30 Numaralı Çalışan Olduğum Zamanlar" adlı bir kitapta da bu iddiasını dile getirmişti.

Orijinal adı "How I Lost 170 Million Dollars: My Time as #30 at Facebook" olan kitapta konuyla ilgili şu ifadeler yer almıştı:

Elinde kocaman bir kılıç tutarken, 'Bu işi daha erken yapmazsan suratına yumruk atarım' ya da 'Bu koca kılıçla seni doğrarım' derdi. O günlerde neden öyle bir kılıca sahip olduğunu bilmiyorum.

Öte yandan, Zuckerberg’ün bu davranışları şaka niyetiyle sergilediği düşünülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu anda AppSumo adlı bir online satış hizmetinin CEO'su olan Kagan ise internet devinde şahit olduğu başka tuhaf olaylardan da bahsediyor.

Bunlar arasında Zuckerberg’ün PayPal’in kurucusu Peter Thiel’le poker oynayıp kaybettiği ama parasını geri istediği iddiası da yer alıyor.

Kagan’ın dile getirdiği bir diğer iddia ise diğerlerinden daha "havalı". Buna göre Zuckerberg, tüm Facebook çalışanlarının park cezalarını ödüyordu.

Kagan, sosyal medya platformunun ve Zuckerberg’ün daha çok genç olduğu 2005’te teknoloji devi için çalışmıştı.

Şirkette sadece yaklaşık 9-10 ay kalan Kagan, eski patronunu şöyle tarif ediyor:

Anti-sosyal bir insan. Kullanıcıların tanıdıklarıyla bağlantı kurmasına (ve yeni insanlarla tanışmasına) olanak tanıyan bir site yarattığı düşünülürse bu ironik.

 

Independent Türkçe, Futurism, India Today

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU