Cumhuriyetçilerin toplantısına katılan Elon Musk: Milletin yatak odasından uzak durun

Dünyanın en zengin kişisi, sığınmacılara daha ılımlı yaklaşılması gerektiğini söyledi

Elon Musk, Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın almış, daha sonra da anlaşmayı feshetmişti (Reuters)

Teknoloji milyarderi Elon Musk, ABD'deki Cumhuriyetçi Parti üyelerine seslenerek "Milletin yatak odasından uzak durun" dedi.

Musk, salı günü Wyoming eyaletinde Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Kevin McCarthy'nin ev sahipliği yaptığı, Cumhuriyetçi siyasetçilere ve bağışçılara özel bir toplantıya katıldı.

ABD merkezli haber sitesi Axios'un aktardığına göre Musk, toplantıdaki konuşmasında Cumhuriyetçilere "Milletin yatak odasından uzak durun" derken, Demokratlara da "Milletin cüzdanına dokunmayın" diye seslendi.

Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçilerin lideri McCarthy'nin "çağımızın Thomas Edison'ı" diye tanıttığı Musk, sığınmacılara daha ılımlı yaklaşılması gerektiğini de söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tesla CEO'su kendi hayatından örnek vererek, Güney Afrika'da doğduğu Pretoria şehrinden ABD'ye geldiğini anlattı ve sığınmacıların, sunduğu fırsatlar nedeniyle ABD'yi tercih ettiğini belirtti.

SpaceX'deki projeleriyle gündemden düşmeyen Musk, sığınmacıların ABD'ye gelmesinin ülkenin ekonomisini dinamik tutmak açısından çok önemli olduğunu da söyledi.

Haberde, Musk'ın "serbest piyasayı övüp sosyalizmin tehlikelerinden bahsettiği, bunun da dinleyicilerden olumlu tepki aldığı" belirtildi. 

Musk, toplantıyla ilgili paylaştığı bir tweette "Net olarak belirteyim: Cumhuriyetçi Parti'nin sol kanadını, Demokratik Parti'nin de sağ kanadını destekliyorum!" ifadelerine yer verdi.

Teknoloji milyarderi, hazirandaki açıklamasında 2024'te düzenlenecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Florida Valisi Ron DeSantis'i destekleyebileceğini belirtmiş, bu yıl kasımda yapılacak ara seçimlerdeyse Cumhuriyetçilerin büyük zafer kazanacağını savunmuştu.

Ayrıca Musk, söz konusu ara seçimler için Teksas'ta düzenlenen ön seçimlerde, Cumhuriyetçi Parti'den Temsilciler Meclisi üyeliği adaylık yarışını kazanan Mayra Flores'e oy verdiğini de belirtilmişti. Milyarder iş insanı, böylelikle hayatında ilk kez bir Cumhuriyetçiye oy verdiğini söylemişti.

ABD'deki ara seçimlerde, Temsilciler Meclisi'nin tüm sandalyeleri, Senato'nunsa üçte ikisi seçime açılıyor. 2020'deki seçimlerde Demokratlar, Kongre'nin her iki kanadında da çoğunluğu elde etmişti.

Öte yandan Musk, mayıstaki açıklamasında ABD Başkanı Joe Biden hükümetini etkisiz kalmakla da eleştirmişti.



Independent Türkçe, New York Post, Axios, AA

DAHA FAZLA HABER OKU