Google'ın yapay zekası artık tek bir fotoğraftan üç boyutlu videolar oluşturabiliyor

Yapay zekanın bir görüntünün içeriğini analiz edip bağlama yerleştirmesinden 30 saniyelik bir video oluşturulabiliyor

(Alan Warburton / © BBC / Better Images of AI / Nature / CC-BY 4.0)

Google'ın Deepmind sinir ağı artık tek bir görselden 30 saniyelik videolar oluşturabiliyor.

Transframer adı verilen yeni araç, resim karesinde ne olduğunu tanımlamaya başlamak için üzerinde çalışacağı yalnızca bir fotoğrafa ihtiyaç duyuyor. Görüntünün içeriğini analiz eden Transframer daha sonra "bağlam görselleriyle" bunun etrafında ne olacağını kestiriyor, yani muazzam miktardaki eğitim verisine dayanarak nesnelerin farklı açılardan nasıl görüneceğini tahmin ediyor.

Deepmind ekibi, paylaştıkları gönderide "İlişkili açıklamalara (zaman damgaları, kamera görüş açıları vb.) ve bir soru açıklamasına sahip bağlam görselleri yığını verildiğinde görev, hedef görüntü üzerindeki olasılık dağılımını tahmin etmektir" diye yazdı.

Bu sistem video modelleme, yeni görünüm sentezi ve çoklu görev vizyonu da dahil bir dizi görsel tahmin görevini destekliyor.

Bu teknolojinin, üç boyutlu dijital ortamlar oluşturmak için halihazırda video oyunlarında ve diğer çevrimiçi alanlarda kullanılan geleneksel görüntü işleme yerine kullanılması mümkün.
 


Google'ın yapay zeka ekibi geçmişte başka çarpıcı gelişmelere de imza attı. Geçen ay bu sistem, bilimin bildiği hemen hemen her proteinin yapısını ortaya çıkardı ki bu, sıtma aşılarının geliştirilmesi ve plastik kirliliğiyle mücadele gibi küresel çaptaki büyük zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olacak bir atılım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deepmind, bir yapay zekayı nükleer füzyon reaktöründeki aşırı ısınmış plazmayı kontrol etmek için eğiterek sınırsız temiz enerjiye erişimi geliştirmenin yeni yollarını açtı.

Bunun en büyük zorluğu, yüksek sıcaklıktaki plazmanın şekillendirilmesi ve halinin korunmasıdır. Yıldızlarda bu, kütleçekim yoluyla sağlanır ancak Dünya'da daha zordur; aşırı sıcak maddeyi kontrol etmek için lazerlere veya mıknatıslara ihtiyaç duyulur.

DeepMind'ın yapay zekası saniyede 10 bin defa 90 farklı ölçüm alarak ve manyetik alanı bu ölçümlere göre düzenleyerek plazmayı sürekli kontrol edebildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU