Yeni Netflix belgeseli Az Önce Babamı Öldürdüm'ün ardındaki gerçek hikaye

Dizide, gerçek suç belgesellerinde alışkın olmadığımız bir ayrıntı var

Anthony Templet, babasını öldürdüğünde 17 yaşındaydı (Netflix)

Netflix'in sürekli genişleyen gerçek suç dizileri yelpazesine yeni eklenen Az Önce Babamı Öldürdüm (I Just Killed My Dad), 9 Ağustos'ta yayımlanmaya başlıyor.

Öte yandan, üç bölümlük yeni belgesel dizisinde alışılmadık bir gelişme var; dizi, ceza davasının merkezindeki katilin katılımıyla hazırlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Az Önce Babamı Öldürdüm, polisi arayıp hemen itiraf etmeden önce babasını kafasından üç kez vuran Anthony Templet'in davasını konu alıyor.

Fakat Templet, cinayetin nedenlerini açıkladıktan sonra sadece 5 yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırılarak hapis cezasından kurtuldu.

Az Önce Babamı Öldürdüm, baba öldürme suçunun ardında yatan korkunç koşulları anlatan Templet'la yapılan röportajları içeriyor.

İşte belgeselin arkasındaki gerçek hikayenin kısa bir analizi...

Suç

Olay, 3 Haziran 2019 'da Louisiana'da meydana geldi. Templet, babası Burt Templet'i vurduktan sonra 911'i aradı ve santral görevlisine "Az önce babamı öldürdüm. Onu üç kez vurdum" dedi.

Olayda fiziksel bir mücadele izine ya da nefsi müdafaa amacıyla gerçekleştirildiğine dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Fakat Templet'in avukatları, müvekkillerinin babasının ellerinde 10 yılı aşkın süredir istismara maruz kaldığını ileri sürdü. Üvey annesi Susan Templet ve diğer aile üyeleri hapis cezası almaması için baskı yaptı.
 

Burt ve Anthony Templet (Netflix)
Burt ve Anthony Templet (Netflix)


Gerekçe

Az Önce Babamı Öldürdüm, Burt Templet'in oğluna uyguladığı çeşitli istismar yöntemleri hakkında yürek parçalayıcı detaylara değiniyor.

Burt, Anthony’yi henüz 5 yaşındayken öz annesinin elinden almıştı.

Röportajı yapanlara babasının kendisini saatlerce dövdüğünü anlatan Templet, babasının fiziksel istismarına maruz kalmıştı.

Baba, oğlunun hareketlerini kontrol etmesi, telefonunu kullanıp yerini takip etmesi ve aile evinin etrafına kameralar yerleştirmesiyle de istismarcıydı.
 

Burt Templet (Netflix)
Burt Templet (Netflix)


Susan Templet ayrıca Anthony’yi nasıl kendi çocuğu gibi yetiştirdiğini, Burt'ün okula gitmesini yasaklamasının ardından ona okumayı öğrettiğini anlattı.

Üvey anne, Burt'ün kendisine saldırması ve öldürmekle tehdit etmesinin ardından Mart 2019'da evi terk ederek olayı polise bildirdi.

Susan'ın evden ayrılmasıyla Burt'ün madde bağımlılığı daha da arttı ve kendisine mahkeme kağıtlarını tebliğ etmeye çalışan polisin tekrarlayan ziyaretleriyle karşı karşıya kaldı.

Sonrasında yaşananlar

Sonunda Templet'la ikrar anlaşması yapıldı ve adam öldürmeden ceza almadı. Louisiana hukuk sistemi davaya empatiyle yaklaştığı için övgüleri topladı.
 

Anthony Templet (Netflix)
Anthony Templet (Netflix)


Şu anda 20 yaşında olan Templet cezaevinden çıktı, liseyi bitirmeye ve danışmanlık almaya yönlendirildi.

Daha sonra öz annesiyle yeniden bir araya geldi.

Az Önce Babamı Öldürdüm şimdi Netflix'te izlenebilir.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU