Tinder Avcısı'nın mağduru: Netflix hikayemizi çok yanlış anlattı

"Belgeseli izlediğimde ağladım"

Flört uygulaması Tinder'da tanıştığı kadınları manipüle ederek dolandıran Simon Leviev'in mağdurlarının konuştuğu Tinder Avcısı (Tinder Swindler) bu yıl Netflix'te yayımlandığında çok ses getirmişti.

Norveçli Cecilie Fjellhøy, Leviev'in kurbanlarından sadece biriydi. 

Leviev'den "tehlikeli bir adam" diye bahseden Fjellhøy, belgeselde aylar süren duygusal ve maddi istismarın ardından polise şikayette bulunduğunda kendisine güldüklerini anlatmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bütün parasını kaybeden ve borçları yüzünden mahkemelik olan Fjellhøy, diğer kurbanlarla birleşip konuyu basına taşıdı. Medyanın yoğun ilgisinden sonra Netflix, olayı belgesele dönüştürmeye karar verdi.

Insider'a konuşan Fjellhøy, belgesel için özel hayatının tüm ayrıntılarını anlattığı Netflix'in konuyu yanlış ele aldığını ve kurbanları kötü duruma düşürdüğünü söyledi.

Fjellhøy, belgeselin araştırma kısmına daha çok odaklanacağını, bu adamın bu kadar kişiyi nasıl dolandırabildiğinin psikolojik olarak işleneceğini umduğunu belirtti.
 

(Soldan sağa) Cecilie Fjellhøy, Ayleen Charlotte ve Pernilla Sjoholm Leviev'in mağdurlarından sadece birkaçıydı (Netflix)
(Soldan sağa) Cecilie Fjellhøy, Ayleen Charlotte ve Pernilla Sjoholm Leviev, Tinder Avcısı'nda Simon Leviev'le yaşadıklarını anlattı (Netflix)


Fakat Fjellhøy'a göre belgesel "nasıl aptalca aşık olduklarını anlatan bir başka hikayeydi":

Belgeseli izlediğimde ağladım. Özel hayatım hakkında dürüst olmam gerekmişti. Tinder'da ne kadar eşleşmem olduğunu, Leviev'la ilk buluşmada yattığımızı ve söylemek istmediğim pek çok ayrıntıyı anlattım. Sonucu böyle olunca kullanılmış hissediyorsun.

Kendilerinin mağdur olduğunun anlaşılmadığını söyleyen Fjellhøy, olumsuz eleştirilerin hedefi olduğundan bahsetti. Los Angeles'ta bir adamın yanına yaklaşıp "çok utanç verici" demesini örnek verdi.

Kazanç Netflix'in cebine gitti

Dolandırıcılık hikayelerinin anlatıldığı belgeseller Netflix için her zaman kazançlı projeler olmuştu.

Öte yandan Fjellhøy, belgeselin uğradığı maddi zararı telafi etmediğini dile getirdi:

Belgesel ünlü olduktan sonra insanlar milyoner oldun falan sanıyor. Netflix'in ödediği para hiçbir şekilde borçlarımızı karşılayacak bir miktar değil. Netflix için bol kazançlı bir iş oldu ama bizim mahkemelerimiz, borçlarımız devam ediyor.

Fjellhøy tüm bunlara rağmen yaşadıklarını anlatarak başkalarının aynı tuzağa düşmesini engelleyebildiyse bundan mutluluk duyduğunu ekledi. 

 

Independent Türkçe, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU