Bana müsaade

Nuray Mert Independent Türkçe için yazdı

Geçirdiğim ciddi sağlık sorunu nedeniyle yazı yazamaz oldum, çok şükür zor zaman geçti (kuşkusuz şifa Allah’tandır), ama tedavi sürecim boyunca da yazabileceğimi sanmıyorum. Bu konuda bir açıklama yapmak istedim, zira Independent Türkçe ile bir sorunum olduğunun düşünülmesini istemem. 

Cumhuriyet gazetesinde yazılarıma son verildikten sonra, liberal, demokrat, sol, muhalif iddialı internet siteleri görüşlerimi ifade edebilmem için imkan tanımadı, hatta birinin yöneticisi bir karşılaşmada Cumhuriyet’ten atılmamın ne kadar haklı olduğuna beni tatlı tatlı iknaya kalktı. Niyetinin kötü olmadığını biliyorum, ama hal işte bu hal!

Cumhuriyet gazetesinde sonradan kendileri de Kemalist kesim tarafından tasfiye edilen demokrat sol kesimlerin de içinde olduğu, büyük bir dışlanma tavrına maruz kaldım.

Böyle bir ortamda, kendisi ile siyasi görüşlerimiz çok farklı olan, ama bana görüşlerimi ifade etme imkanı veren Nevzat Çiçek’in yazma teklifi bu açıdan benim için çok önemlidir, bu vesile ile tekrar ifade etmek isterim. 

Yazmaya ne zaman başlarım bilemiyorum, zaten yazdıklarına çok büyük anlamlar yükleyen biri değilim, nihayetinde “Diller bitecekler, ilim ise iptal olunacaktır”. (Yeni Ahit, I. Korintoslulara, Bab13)
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU