Meksika'da uyuşturucu çetesiyle çıkan silahlı çatışmada kurşungeçirmez yelekli bir maymun öldürüldü

Örümcek maymununa otopsi yapılacak

Baskında gözaltına alınan kişilerden birinin 15 yaşından küçük olduğu bildirildi (Reuters)

Meksika'da polisle büyük bir uyuşturucu çetesi arasında çıkan çatışmada, kurşungeçirmez yelek giyen bir primatın da öldürüldüğü ortaya çıktı.

Texcaltitlan şehrinde salı günü Meksika Ulusal Muhafızları'yla ülkenin en büyük uyuşturucu çetelerinden La Familia Michoaacana (LFM) üyeleri arasında silahlı bir çatışma yaşandı.

Çatışmada öldürülen çete üyelerinden birinin yanında, kamuflaj desenli bir kapüşonlu kıyafetin üzerine kurşungeçirmez yelek giydirilmiş ve altına bez bağlanmış bir örümcek maymununun cansız bedeni tespit edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meksikalı yetkililerin olaya ilişkin açıklamasında, "Olay yerinde bir primat öldürüldü. Primatın çatışmada öldürülen suçluya ait olduğu düşünülüyor. Hayvanın otopsisi uzman bir veteriner tarafından gerçekleştirilecek" dendi.

Yetkililer, nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan korumaya alınan örümcek maymununun çete tarafından yasadışı şekilde hayvan ticaretinde kullanılıp kullanılmadığının da araştırılacağını ifade etti.

11 kişinin öldürüldüğü 10 kişinin de gözaltına alındığı baskında güvenlik güçlerinin 20 saldırı tüfeğine, kurşungeçirmez yeleklere, askeri ekipmanlara ve 5 araca el koyduğu da bildirildi.
 

örümcek maymunu.jpg
Örümcek maymununun otopsisi Meksika Devleti Özerk Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek (CEN)


Öte yandan yine salı günü Nayarit eyaletinde, ünlü uyuşturucu çetelerinden Sinaloa'nın aktif olduğu Tecuala bölgesinde sokakta dolaşan bir Bengal kaplanı görüntülendi.

Meksikalı yetkililer, çarşamba günü kaplana el koydu. Hayvanın yasadışı şekilde tutulduğu bildirilirken, kaplanın sahibine dair bilgi paylaşılmadı. 



Independent Türkçe, New York Post, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU