Akşener: Bu harami düzeni helal oylarınızla birlikte yıkacağız

Burdur Yeşilova'da halka seslenen Akşener, "Allah bana bunların bütün hortumlarını kesmeyi nasip etsin" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Burdur Yeşilova'da halka yaptığı konuşmada, "Bu ülkenin kaynakları var, refah seviyesinin yüksek olduğu bir yönetimi hak ediyor. Bu fakirliği, yoksulluğu ortaya koyan şey, birincisi iş bilmezlik, ikincisi kayırma, üçüncüsü Türkiye'nin içinde bulunduğu bu şartları unutmak, sizi unutmak. Saraya girince sizin gözlerinizin içine bakmayı, sizi dinlemeyi unuttular; hırsızlık, israf ve yolsuzluktur. Allah bana bunların bütün hortumlarını kesmeyi nasip etsin" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için Burdur'a geldi. Akşener, Burdur'un Yeşilova ilçesinde esnaf ziyareti öncesinde burada toplanan kalabalığa seslendi.

Kendisini dinlemeye gelen bir şehit babasının elini de öpen Akşener, "Şu anda işinizi gücünüzü bırakıp burada bulunmanız benim için çok önemli, hakkınızı helal edin. Cenabı hak beni sizlere karşı mahcup etmesin. Beni sizin hakkınızı alıp yandaşlara verenlerden eylemesin" dedi.

"Ben dahil herkesi hazırola çekin"

2,5 yıldır il il, ilçe ilçe, sokak sokak, esnaf esnaf gezdiğini ve o dükkanların içindeki insanların dertlerini dinleyerek kamuoyuyla paylaştığını belirten Akşener, "Çok uzun zamandır sizin dertlerinizi dinleyen ve buna çözüm üreten bir siyasi sitem yok. Seçim zamanı bizi birbirimizle düşman edip sizi karşı karşıya getirip oylarınızı alıyorlar ondan sonra da arkalarına bakmadan gidiyorlar. Buna son vermenin yolu sizin seçmen olarak velinimet olmanızı bilmeniz, ben dahil herkesi karşınızda hazırola çekmenizdir. Oylarınızı çok kıymetli hale getirmenizdir" diye konuştu.

"5 maaş, 10 maaş alan danışmanlar varsa işte bu ülkede harami bir düzen vardır"

Emeklilerin aldıkalrı maaşla geçinemeyeceğini dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  Türk Telekom özelleştirmesi üzerinden iktidarı şu sözlerle eleştirdi:

Sadece 24 milyar lirayı Sayın Erdoğan'ın aile dostunu Haririlerin cebine koydular. Yolda gelirken tarladaki ekinlerinizin cücük kaldığını gördüm çünkü hem ilaç atamamışsınız hem de gübre atamamışsınız. Ben İzmit'in bir köyünde doğdum, hem mısır, hem ayçiçeği, hem koyun, keçi hem de tütün yetiştiricisi bir babanın kızıyım. 24 milyar lira ile sizlerin en azından nisan ayında atacağınız gübre size ücretsiz verilebilirdi

Akşener, "Senin çocuğun umutsuz bir şekilde üniversite bitirip evinde oturursa, umudu kalmamışsa buna karşılık 5 maaş, 10 maaş, 15 maaş alan danışmanlar varsa işte bu ülkede harami bir düzen vardır. Bu harami düzeni helal oylarınızla, çiftçimizle, besicimizle, esnafımızla, emeklilerimizle, atanamayan öğretmenlerimizle, 3600 ek gösterge bekleyen insanlarımızla ister önce ister zamanında o sandıkta demokrasi içerisinde birlikte yıkacağız inşallah" dedi.

yesilova.jpeg
Burdur'un Yeşilova ilçesinde vatandaşlara seslenen Meral Akşener, daha sonra vatandalşlara da mikrofon uzatarak sorunlarını dinledi / Fotoğraf: ANKA

 

"Allah bana bunların bütün hortumlarını kesmeyi nasip etsin"

Vatandaşa hitabında "Allah bu ülkenin kaynaklarını sizlere kullanmayı nasip etsin. Bu ülkenin kaynakları var, refah seviyesinin yüksek olduğu bir yönetimi hak ediyor" diyen Akşener, yaşanan yoksulluğu yaratan nedenlerin iş bilmezlik, adam kayırma ve Türkiye'nin içinde bulunduğu bu şartları unutmak olduğunu söyledi.

Akşener, "Saraya girince sizin gözlerinizin içine bakmayı, sizi dinlemeyi unuttular; hırsızlık, israf ve yolsuzluktur. Allah bana bunların bütün hortumlarını kesmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Akşener, daha sonra Burdur merkezde kendisini bekleyenlere hitap etti.  

"Kelimeye dökmekten acizim"

Burdurlu bir yurttaş ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılan insanlarla ilgili "sürtük” ifadesine tepki göstererek şunları söyledi:

Sayın Genel Başkanım, bu ülkeyi yöneten Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siz bir anasınız biz de anayız kız kardeşiz, bizlere utanmadan Meclis'in kürsüsünden ‘Gezi olaylarında bulunan kadınlar sürtük' dedi. Biz bunu kadınlar olarak kabul etmiyoruz, Anayasal haklarımızı kullanarak yarın Antalya'da bütün kadınları adliyeye davet ediyorum. Bireysel olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan davacı olacağız

Akşener ise vatandaşa, "Bunların her birini defalarca duymuş bir kadın olarak yani diyebilirim elbette kınıyoruz, elbette böyle bir cümleyi lanetliyoruz. Bu başka bir şey ama, bu başka bir bakış açısı. Gerçekten kelimeye dökebilmekten acizim. Böyle bir noktada ‘ne denir'i kelimeye dökmekten acizim" diye yanıt verdi. 

 

Independent Türkçe, ANKA

 

DAHA FAZLA HABER OKU