Akşener'den Erdoğan'a: Bu kanunu geriye doğru işletsen senin müebbet alman gerekir

"Bu ülkede vatandaşı birbirine düşürme konusunda hiç kimse senin eline su dökemez"

Fotoğraf: AA arşivi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhur İttifakı'nın TBMM'ye getirdiği sosyal medya düzenlemesine tepki gösterdi. Tasarıda “endişe, korku veya panik yaratanların 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasının" öngörüldüğünü ifade eden Akşener, "Bu kanunu geriye doğru işletsen senin müebbet alman gerekir. Çünkü bu ülkede vatandaşı birbirine düşürme konusunda hiç kimse, senin eline su dökemez Sayın Erdoğan. Bu kadar basit" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Birileri aç kaldık diyor. Ya vicdansızlık yapma, ne aç kalması. Aç kalan falan yok” şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

“Yahu, Allah aşkına, biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz?” diye soran Akşener, şunları kaydetti:

Semt pazarlarında, ucuza sebze meyve alabilmek için akşamı bekleyen, Halk Ekmek büfelerinin önünde ekmek kuyruklarına giren, çöpten yiyecek toplayan insanlarımız, başka bir ülkede mi yaşıyorlar?

Nasıl tok, açın hâlinden anlamıyorsa belli ki sarayda oturan da milletin hâlinden anlamıyor.  Milletiyle bağını tamamen koparmış bu arkadaşımız, artık ülkesinde yaşananları bile bilmiyor.

Sayın Erdoğan ayıptır, günahtır. Böyle bir kibir olabilir mi? Hiç mi utanmıyorsun? Hiç mi yüzün kızarmıyor? Hiç mi vicdanın sızlamıyor? Bu neyin hırsı? Bu neyin öfkesi? Bu neyin inadı? Yazıklar olsun!

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya yasasına tepki

AK Parti ve MHP’nin TBMM’ye sunduğu yasa teklifine tepki gösteren İYİ Parti lideri, “ölüm fermanı” olarak nitelediği düzenlediği sosyal medya düzenlemesi hakkında şunları söyledi:

Bu durumdan anlaşılıyor ki bu arkadaşlara, artık yandaş medya kanalları yetmiyor. Televizyonlara sipariş yayın yaptırdıkları gibi gazetelere sipariş manşet attırdıkları gibi internet sitelerine de, sipariş haber yaptırmak istiyorlar. İktidarın, Meclis’imize getirdiği bu teklife göre; endişe, korku veya panik yaratacak haber yapanlar 1 yıldan, 3 yıla kadar, hapisle cezalandırılacak. Bakın, burası çok önemli… “Endişe, korku veya panik yaratanlar…”

"Bu yasaya göre önce kendisinin tutuklanması lazım"

“Memlekette, endişeyi, korkuyu ve paniği, sizce en çok kim tetikliyor?” diye soran Akşener, iktidara yüklendi:

Mesela “Camide içki içtiler” diye yalan söyleyip, milleti kışkırtan kimdi? Sayın Erdoğan. O zaman bu yasaya göre, önce kendisinin tutuklaması lazım. Mesela Kabataş yalancılarını besleyip büyüten, onlara kol kanat geren kimdi? Yine kendisi. Bu durumda, en azından, Kabataş yalancılarını da tutuklaması lazım. Hatta hazır eli değmişken, mesela terörist başının mektubunu çarşaf çarşaf yayınlayanları, terörist başının kendisi gibi terörist olan kardeşiyle, Kandil’de röportaj yaptıran TRT yöneticilerini de tutuklaması gerekir.

Mesela İstanbul seçimlerinde, “hile var” diye, yalan haber yapanları da tutuklaması gerekir. Şayet konumuz, endişe, korku ve panik yaratmak ise, mesela dizinin dibinde örgütçülük oynayan, SADAT’çıları da tutuklaması gerekir.

Bu kanunu geriye doğru işletsen senin müebbet alman gerekir. Çünkü bu ülkede vatandaşı birbirine düşürme konusunda hiç kimse, senin eline su dökemez Sayın Erdoğan. Bu kadar basit.

 

Akşener, 6 muhalefet partisinin geçen haftasonu gerçekleştirdiği dördüncü toplantı hakkında şunları söyledi:

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i, hayata geçirmek için ilkelerimizi konuşup karara bağladık ve ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdik. Bu vesileyle buradan başta ev sahipliği yapan Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere toplantıya katılan sayın genel başkanlara,  huzurunuzda bir kez daha, teşekkür etmek istiyorum. Allah bizleri milletimize karşı utandırmasın.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU