Özdağ’dan Akşener’e: Bizimle birlikte Yavaş'ın adaylığını destekleyin

Zafer Partisi lideri, “Erdoğan karşısında seçimleri kazanabilecek tek isim olan Mansur Yavaş'ın adaylığı halen ilan edilmiş değil” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e, Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda çağrıda bulundu.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Özdağ, Türkiye’nin etkileri giderek artan derin krizlerden kurtulmak için 2023'ü beklediğini vurguladı.

“Ancak Erdoğan karşısında seçimleri kazanabilecek tek isim olan Mansur Yavaş'ın adaylığı halen ilan edilmiş değil!” ifadelerini kullanan Özdağ, “Sayın Akşener'e çağrıda bulunuyorum, bizimle birlikte Yavaş'ın adaylığını destekleyin” dedi.

Özdağ şunları kaydetti:

Değerli yurttaşlarım, Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor ve bu zor süreci daha kolay aşabilmek, Erdoğan'ın yirmi seneden beri çok kötü bir şekilde yönettiği ve artık ağır şekilde hırpalamış olduğu devlet yapımızı, milli birlik yapımızı, ekonomimizi yoluna koyabilmek, 10 milyonu aşan sığınmacıları ülkelerine yollayabilmek için bir değişimin şart olduğunu herkes görüyor.

Ancak bu değişimin gerçekleşebilmesi önümüzdeki seçimleri Erdoğan'ın kaybetmesine bağlı. Ve bütün araştırmalar gösteriyor ki bugün bu seçimi Erdoğan karşısında birinci turda hiçbir itiraza mahal bırakmayacak şekilde kazanabilecek bir tek aday Ankara Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş.

Ben Zafer Partisi Genel Başkanı olarak 6 Nisan'da bir çağrıda bulunarak Mansur Yavaş’ı
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından aday gösterilmesini, onu arzu ettiğimizi ifade ettim ve Mansur Beyi de göreve davet ettim. Bugün 31 Mayıs 7 hafta geçti ve bu arada Sayın Meral Akşener'i de bir çağrıda bulundum, Twitter üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki Mansur Yavaş'a direnişin altını çizerek ‘Sayın Akşener; eğer Cumhuriyet Halk Partisi Mansur Bey'i aday göstermemekte ısrar ederse Zafer Partisi Mansur Bey'i destekliyor. Siz de Mansur Bey'i destekleyin ve böylece Mansur Beyi birlikte aday gösterelim. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni de bütün muhalefet partilerine oy veren seçmen de Mansur Bey'in arkasında toplanacaktır’ diye düşüncelerimi ifade ettim.

Buradan tekrar Sayın Akşener'e bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısında kazanma şansı yok. Şikeli bir seçime bir daha izin vermeyin. Benim ne demek istediğimi siz gayet iyi biliyorsunuz. Tekrar ediyorum. Şikeli bir seçime bir daha izin vermeyin. Siz de İYİ Parti olarak Mansur Yavaş'ı destekleyin. Göreceksiniz o zaman Cumhuriyet Halk Partisi de 6’lı masada oturan diğer parti genel başkanları da Mansur Yavaş'ın arkasında toplanmak zorunda kalacaklardır. Eğer şike yapmakta bazıları ısrar ederse Mansur Yavaş sizin ve Zafer Partisi’nin vereceği destekle Türk halkının teveccühünü kazanacak. 2023 Haziran seçimlerini Türkiye barış içerisinde aşacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU