Fehmi Koru: "Afedersiniz" demeden kullanılmaması gereken bir sözcük güncel siyaset diline sokulursa…

"Farklı düşünenleri suçlarken meramı çok aşan ifadeler kullanılmasını, kadınlara ağza alınmaması gereken sıfatlar yakıştırılmasını anlamakta kendi hesabıma zorlanıyorum"

Fotoğraf: AA

Gazeteci Fehmi Koru, Gezi eylemlerine katılanlara “sürtük” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Koru, kişisel blogunda kaleme aldığı köşe yazısında Erdoğan’ın dün kullandığı ifade hakkında bilgi verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koru, Erdoğan'a yönelik eleştirisini şu ifadelerle dile getirdi:

Acaba o sözcüğü ilk kez ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ağzından işitenler, sözcüğün sözlük anlamını öğrendiklerinde ne hissetmişlerdir? Hüseyin Rahmi romanlarıyla büyüyen benim neslim için o sözcüğün karşılığı ile eyleme katılanlar arasında bire bir ilişki kurmak hayli zor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı takdir eden, AK Parti’ye oy veren -hala takdir etmekte ve oy vermeyi düşünmekte olan- insanların da, sözcüğün sözlük anlamını biliyorlarsa, şaşkınlık yaşadıklarını sanıyorum.

Herkes her olaya aynı anlamı yüklemeyebilir. Gezi’yi insanların demokratik protesto hakkı ile irtibatlayanlar olduğu gibi, onu iktidara karşı bir kalkışma olarak görüp değerlendirenler de çıkabilir.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci grupta olduğunu biliyoruz. Ancak farklı düşünenleri suçlarken meramı çok aşan ifadeler kullanılmasını, kadınlara ağza alınmaması gereken sıfatlar yakıştırılmasını anlamakta kendi hesabıma zorlanıyorum. Filmler ve dizilerde ‘+18’ uyarısıyla verilmeyi hak eden bir sözcüğü günlük siyaset diline sokmamak gerekirdi.

 

fehmikoru.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU