Elon Musk, Starship ısı kalkanını tepsi olarak kullanırken görüntülendi

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun Musk’la sohbet ettiği görüntüde ilginç bir ayrıntı dikkat çekti

Endonezya Devlet Başkanı, kendisini SpaceX tesisinde ağırlayan Elon Musk'la fotoğrafını yayımladı (@jokowi / Twitter)​​​​​​​ 

Twitter kullanıcıları, SpaceX CEO'su Elon Musk ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun sohbet ettiği bir fotoğrafta ilginç bir ayrıntı tespit etti.

Fotoğrafta ikilinin sohbet ettiği masadaki atıştırmalıkların, Starship roketleri için tasarlanan seramik ısı kalkanının bir parçası üzerinde servis edildiği görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk ve Widodo, elektrikli araçlardan gezegenler arası uzay yolculuğuna kadar bir dizi bilimsel gelişmeyi tartışmak için ABD'deki Stargate SpaceX Tesisi’nde 15 Mayıs’ta bir araya gelmişti.

Musk’ın Endonezya’da Tesla için yatırım yapmayı değerlendirdiği tahmin ediliyor. Zira Endonezya, elektrikli araç bataryalarının üretiminde önemli bir bileşen olan nikelde dünyanın en büyük üreticisi haline geliyor.

Öte yandan buluşmada en çok dikkat çeken ayrıntı, Musk ve Widodo'nun yanındaki masada hamur işlerinin sunulduğu şık ekipman oldu.

Widodo’nun Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafı yakınlaştıran YouTuber TJ Cooney, "Starship roketleri için kullanılan seramik parçaya bakın. Atıştırmalıkları koymak için kullanılmış" dedi.
 

 

SpaceX’te çalışan bir havacılık ve uzay mühendisi, söz konusu parçanın Starship’in ısı kalkanı için geliştirilen parçalardan biri olduğunu söz konusu gönderiye verdiği yanıtta doğruladı.

Sidney Chambers adlı mühendis, TJ Cooney’e "Bu sefer haklısın" diye yazdı.

Futurism’in aktardığına göre söz konusu parçaların birbirine yakın biçimde istiflenmesiyle yenilikçi roketlerin etrafında yüksek teknolojili bir zırh oluşturuluyor.

Geçen yıl Musk, bu parçaların özel ekipmanlarla ısıtıldığı görüntüleri yayımlamış ve dayanıklılıklarını kanıtlamaya çalışmıştı. Teknoloji milyarderi şöyle konuşmuştu:

Parçalar yörüngeye giriş sıcaklığına, yani yaklaşık 1300 dereceye ulaştı.

Uzay firması SpaceX, yeniden kullanılabilir Starship roketlerini gelecekteki insanlı Mars seyahatleri için geliştiriyor.

Bu arada Musk ve ekibi de Starship’i büyük bir dönüm noktasına taşımaya hazırlanıyor.

Şirket, kısa süre içinde ABD’nin Teksas eyaletindeki Starbase tesisinde roketin ilk yörünge uçuş denemesini başlatmayı planlıyor.

Fıtlatma için ABD Federal Havacılık İdaresi’nin Starbase'teki uçuş faaliyetlerine yönelik değerlendirmesini tamamlaması bekleniyor.

Bu incelemenin başlangıçta 2021'in sonunda tamamlanacağı düşünülüyordu ama süreç uzayınca fırlatma da en erken 31 Mayıs 2022’ye ertelenmişti.

 

Independent Türkçe, Futurism

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU