Kenya'da çalıların arasına bırakılan aslan desenli çanta panik yarattı

Yetkililer her türlü olası ciddi duruma karşı alarma geçen yerel halkı övdü

Çalılıkların arasındaki gerçekçi aslan desenli poşet çiftlik çalışanının harekete geçmesine neden oldu (Twitter/@kwskenya)

Kenya'da bir çiftlikte bırakılan aslan desenli bez çanta paniğe neden oldu. Yetkililer, desenin gerçek zannedilmesi nedeniyle başıboş bir aslanın görüldüğüne dair ihbar aldı ve bunun üzerine olay yerine intikal etti. 

Çarşamba meydana gelen olayla ilgili üç silahlı yaban hayatı yetkilisi araştırma yaptı ve panik yaratan unsurun aslan desenli bir alışveriş çantası olduğunu ortaya çıkardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kenya Dağı Ulusal Parkı'ndan sadece bir kilometre uzakta yer alan Kinyana köyündeki bir çiftlik çalışanı, işvereninin evinin hemen yanında aslan gördüğünü söyleyerek yetkilileri alarma geçirmişti. 

Ancak söz konusu çantayı, içine birkaç avokado ağacı fidesi koyan ve fidelerin güneşte kurumasını istemeyen ev sahibi oraya yerleştirmişti. 

Bölgedeki idari yöneticilerden Cyrus Mbijiwe yakın zamanda başıboş aslanlara dair ihbar almadıklarını ancak bölge sakinlerinin bazı hayvanların kaybolduğundan şikayet ettiğini söyledi. 

 

 

Mbijiwe şu ifadeleri kullandı:

Olayı büyük bir dikkat ve ciddiyetle ele aldık. Önce herkesin güvende olmasını sağladık, ardından yaban hayatı yetkilileri araştırma yaptı ve bunun bir çanta olduğunu keşfetti.

Yetkililer olay bölgesine intikal ettiğinde ev sahibi uzaktaydı ve döndüğündeyse aslan hakkında bilgilendirildi. Ev sahibine içeri farklı bir kapıdan girmesi tavsiye edildi ve Kenyalı kadın bu nedenle olayı ilk olarak Carrefour'dan aldığı aslan desenli bez çantayla ilişkilendirmedi. 

Bununla birlikte yanlış alarma rağmen Kenya Yaban Hayatı Servisi olası zararları azaltmak için harekete geçen yerel halkı övdü. 

 

Independent Türkçe, BBC, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU