Alexander Skarsgård, Kuzeyli'ye her üç saatte bir yemek yiyerek hazırlanmış

Ünlü aktör filme hazırlık aşamasında günde 3 bin 700 kalori tüketmiş

Alexander Skarsgård'ın başolünde yer aldığı Kuzeyli, 22 Nisan'da vizyona girdi (Aidan Monaghan/Variety)

İsveçli aktör Alexander Skarsgård, Robert Eggers'ın yönetmenliğini yaptığı Kuzeyli (The Northman) için sıkı bir beslenme programı izlemiş. 

45 yaşındaki oyuncu gerçek bir Viking gibi olabilmek için spor yapmanın yanı sıra bol bol da yemek yemiş. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savaşçı Viking prensi Amleth'e dönüşebilmek için antrenör Magnus Lygdback'le çalışan aktör hazırlık sürecinde 9 kilo kas yapmış. 

Lygdback, Skarsgård'la ilk olarak 2016 yapımı Tarzan Efsanesi'nde (The Legend of Tarzan) çalışmıştı. 

Variety'ye verdiği röportajda antrenör şu ifadeleri kullandı:

Bu karakterin manevi hayvanları ayı ve kurttu. Alex'in yapısı ve hareketleri açısından tam olarak bunu somutlaştırmaya çalışıyorduk. Kurt gerçekten çevik ve ayrıca bu Viking'de ayı boyutuna sahipsiniz. Ona bir kez bakıp korkabilirsiniz.

Skarsgård'ın eğitim programı filmin ilk olarak çekileceği Mart 2020'ye kadar üç ay boyunca haftada 6 gün spor salonunda egzersiz yapmayı içeriyordu. Kovid-19 pandemisi nedeniyle çekimlerin başlangıç tarihi eylüle ertelendi ve ikili bu sayede bir üç ay daha aynı şekilde çalışmaya devam etti. Hazirandan sonraysa aktör Stockholm'de tecride girdi ve haftalık antrenman yoğunluğunu üç veya dörde indirdi. 

Antrenör, aktörün vücudunu çok fazla yıpratmamak için her seansta sadece bir saat çalıştırmış. 

Lygdback, Skarsgård'a günde 3 bin 700 kalori tüketeceği bir beslenme programı da çıkarmış. Aktör maksimum vücut kütlesini oluşturmak için her gün yaktığından daha fazla kalori almış. 

 

Focus Features

Alexander Skarsgård, Kuzeyli'de babası öldürüldükten sonra intikam almak için yola koyulan Viking prensi Amleth'i canlandırıyor (Focus Features)

 

Skarsgård iki veya üç saat aralıklarla günde 5 öğün yemek yemiş. Aktör bu öğünlerde beyaz ve kırmızı etle birlikte brokoli, ıspanak gibi sebzeler, karbonhidrat ve yağ açısından zengin besinler tüketmiş. 

Skarsgård, hazırlık dönem, ve 6 ay süren çekimler sırasında bu beslenme programına bağlı kalmış. 

Bununla birlikte Skarsgård protein olarak sıklıkla balık yemeyi seçerken kahvaltıda genellikle 4 yumurta tüketmeyi tercih etmiş. 

 

Independent Türkçe, Variety, Uproxx

DAHA FAZLA HABER OKU